Zašto posjetiti Zagorje

Turizam u Zagorju
Prirodne ljepote i razne povijesne i kulturne znamenitosti samo su neki od razloga zbog kojih brojni turisti dolaze u Zagorje.
Mnogo je turističkog potencijala koje nudi ovaj dio Hrvatske, a netaknuta priroda, vinske ceste i vinarije, brojni srednjovjekovni dvorci i utvrde, crkve i spomenici te raznolika kulturna i povijesna baština samo su neki od razloga zbog kojih to područje posjećuje sve veći broj turista.
Goran Vrgoč, agent u posredovanju u prometu nekretnina iz agencije za nekretnine ZL, za portal Crozilla.com rekao je kako su blizina Grada Zagreba, izvrsna prometna povezanost te njegove prirodne i kulturne ljepote i znamenitosti učinile Zagorje vrlo poželjnom destinacijom kako za turistički posjet tako i za življenje.
Stanovnici većih gradova ponekad se zasite gradske vreve i užurbanosti, pa se zažele „napuniti baterije“ u miru i tišini. Zagorje_zemljiste_CrozillaZagorje je upravo to, mirno, zeleno područje u blizini Zagreba -pa svima koji žive u glavnom gradu i okolici, portal Crozilla.com savjetuje da na vikend izvan grada „pobjegnu“ u Zagorje.
To područje broji mnoge vrste turizma, a primjerice uz zdravstveni i hodočasnički turizam, naročito je razvijen i
seoski turizam, pa svi oni koji Zagorje žele doživjeti u potpunosti te provesti tamo više od jednog dana, mogu odsjesti u nekom od brojnih apartmana, soba, kuća ili hotela. Za one željne pravog odmora, Hrvatsko zagorje nudi i odmor u brojnim toplicama i termalnim lječilištima.

Zašto kupiti nekretninu u Zagorju?

Crozilla_nekretnine_ZagorjeUz brojne turiste koji posjećuju Zagorje, javlja se i velik broj onih koji bi na tom području voljeli živjeti ili barem posjedovati nekretninu.

Dvorac_Trakoscan_Crozilla-nekretnineTuristički slogan Zagorja glasi: Zagorje – bajka na dlanu. Koncentracija kulturnih i prirodnih znamenitosti na vrlo maloj zemljopisnoj površini fascinantna je. Brojne srednjoškolske i visokoškolske ustanove pružaju vrlo kvalitetan okvir za odrastanje djece. Ljubazno i nenametljivo stanovništvo i sve veće njihovo nahođenje za osmišljavanjem kvalitetnog turističkog proizvoda kao i želja svih stanovnika za percepcijom Zagorja kao turističke destinacije čine ga sve više atraktivnim za turistički posjet i osnivanje doma. Nema gužve, ne zaključavaju se automobili, do centra Zagreba, ukoliko se žele konzumirati neki sadržaji poput određenih kazališnih predstava (iako ih ima i u Zagorju) ili slično, potrebno je tek 30 minuta. Povoljnije i specifične eno i gastro usluge sve brojnijih restorana i OPG-ova još su jedan razlog dolaska turista i kupovine nekretnina u Hrvatskom zagorju.“  – rekao je Goran Vrgoč.

Za sve one koji još uvijek nisu posjetili Zagorje, portal Crozilla.com savjetuje da to promijene što prije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>