Zagrebački stanovi traženi i ljeti

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su tijekom lipnja najtraženiji bili stanovi za prodaju i najam na području Zagreba.
Turistička sezona iz godine u godinu donese zatišje na zagrebačkom tržištu nekretnina, dok područja na moru dožive procvat. No, unatoč tome što se broj transakcija u glavnom gradu ljeti ponekad smanji, Zagreb potencijalnim kupcima i dalje ostaje najpoželjnije mjesto za kupnju kuće, stana ili zemljišta.

nekretnine-potraznja-crozilla

Stanovi za prodaju najtraženiji u Zagrebu

Poznato je da su stanovi najtraženija vrsta nekretnina. Naše najfrekventnije tržište stanova je ono zagrebačko, što pokazuju i statistike oglasnika Crozilla.com. Naime, iz mjesece u mjesec najveći broj domaćih i stranih potencijalnih kupaca pretražuje stanove za prodaju upravo na području Zagreba, a takva je situacija nastavljena i tijekom lipnja. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su najtraženiji zagrebački kvartovi bili su centar, Trešnjevka, Jarun i Maksimir.
Osim u glavnom gradu, tijekom lipnja je velika potražnja vladala i za stanovima na području Splita, Zadra, Pule, Osijeka i Rijeke.

Potencijalni strani kupci koji su na oglasnik Crozilla.com dolazili u potrazi za nekretninama, stanove su najčešće pretraživali na području Zagreba, Splita, Pule, Makarske, Opatije i Zadra, a u najvećem su broju dolazili iz BiH, Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije.Zagreb-katedrala-crozilla-nekretnine

Gdje se traže kuće?

Iako se tražei kupuju nešto manje nego stanovi, kuće su i dalje vrlo tražene.
Potencijalni kupci najčešće su pretraživali kuće u Zagrebu, Zadru, Osijeku, Puli i na otoku Krku. Kada je riječ o stranim posjetiteljima oglasnika Crozilla.com, tijekom lipnja njihov izbor su bile kuće na području Istarske županije, zatim one na području Zadra, Makarske, Zagreba i Crikvenice.

Stranci traže zemljišta na moru

Građevinska zemljišta su se tijekom lipnja na oglasniku Crozilla.com najčešće pretraživala na području Zagreba, zatim na području Istre, otoka Krka, te Zadra, Poreča i Kaštela.
Potencijalne strane kupce najviše su zanimala građevinska zemljišta na moru, pa su najveći interes tijekom lipnja pokazali za onima koja se prodaju na području Vodica, Umaga, Fažane, Zadra, Medulina i Pule. Stranci koji su pokazivali interes za kupnju zemljišta putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com najčešće su dolazili iz BiH, Švicarske, Njemačke, Austrije i Slovenije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>