Zagrebački stanovi od 700 do 5000 eura po metru kvadratnom

Cijene zagrebačkih stanova, prema statistikama portala za nekretnine Crozilla.com, tijekom svibnja su u pojedinim dijelovima grada zabilježile nešto više vrijednosti nego mjesec ranije.

Cijene stanova oglašavane na portalu Crozilla.com najviše vrijednosti i dalje bilježe u centru Zagreba gdje prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana iznosi 1858 eura. Na mjesečnoj su razini cijene u tom dijelu grada porasle za 0,9 posto, dok na godišnjoj razini bilježe pad od 2,3 posto. Pad vrijednosti je tijekom svibnja zabilježen na zapadnom dijelu grada gdje su cijene bile 1,1 posto niže no mjesec ranije, te 0,1 posto niže no tijekom lanjskog svibnja, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1470 eura. Prema statistikama portala Crozilla.com prosječna tražena cijena stanova na istočnom dijelu grada tijekom svibnja je iznosila 1561 euro po metru kvadratnom što je 2,4 posto više no mjesec ranije. Cijene stanova u Novom Zagrebu su još uvijek u prosjeku niže no u drugim dijelovima grada, čak i unatoč porastu cijena na mjesečnoj i na godišnjoj razini. Tamošnji stanovi, prema statistikama portala Crozilla.com, na godišnjoj razini bilježe porast cijena od 1,4 posto, te mjesečni porast od 0,5 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1260 eura.

U Novom Zagrebu cijene stanova 9% niže no 2013.godine

Na godišnjoj razini, svibanjske cijene zagrebačkih stanova u pojedinim dijelovima grada bilježe nešto više vrijednosti, dok su u usporedbi s istim mjesecom 2013. godine niže u svim dijelovima grada.
Prema podacima portala Crozilla.com najveća razlika u tom je razdoblju zabilježena u Novom Zagrebu gdje su se cijene spustile za 9 posto, dok najmanju razliku od 2,1 posto bilježe stanovi u centru. Na zapadnom su dijelu grada svibanjske cijene stanova bile 6,8 posto niže no u istom mjesecu 2013.godine, a na istočnom dijelu grada pad cijena iznosi 3,8 posto.

Kuća ili stan?

Tijekom svibnja su na području Zagreba stanovi za prodaju bili najtraženiji, a zatim stanovi za najam i tek onda kuće za prodaju. Nije nepoznanica da su u Zagrebu stanovi traženiji od kuća, a prema podacima portala Crozilla.com, više su i njihove cijene.
Prema statistikama portala Crozilla.com, prosječna tražena cijena „kvadrata“ kuće (s uključenom cijenom okućnice) bila je preko 20 posto niža od cijene stana, a pretvorena o novac, razlika iznosi čak 335 eura po metru kvadratnom.

Centar i Jarun i dalje najtraženiji kvartovi

Centar i Jarun su i tijekom svibnja bili najtraženiji zagrebački kvartovi kada je o stanovima riječ. Potencijalni strani kupci koji su tijekom svibnja pregledavali zagrebačke stanove putem portala Crozilla.com u najvećem su broju dolazili iz „susjedstva“, točnije iz BiH, Slovenije i Italije. Njih su također najviše zanimali stanovi u središtu grada, a zatim na Trešnjevci i Jarunu.

Cijene se penju i preko 5000 eura po „kvaratu“

Raspon oglašavanih cijena „kvadrata“ stanova na portalu Crozilla.com tijekom svibnja se u Zagrebu pružao od oko 700 eura pa sve do preko 5000 eura. Najniže „granice“ tijekom svibnja bile su vidljive u Novom Zagrebu i na zapadom dijelu grada gdje su cijene oglašavane najviše do oko 2700 eura po metru kvadratnom, dok je na istočnom dijelu grada „ljestvica“ podignuta na oko 3000 eura. Najskuplji zagrebački stanovi tijekom svibnja na portalu Crozilla.com oglašavani su centru gdje se tražena cijena pojedinima penjala i preko 5000 eura po metru kvadratnom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>