Zagrebačka banka snižava kamate na stambene kredite u francima

ZAGREB – Zagrebačka banka snizit će kamatnu stopu na stambene kredite  u švicarskom franku za svoje klijente koji imaju redovito primanje   na tekući račun u Zagrebačkoj banci. Kamatna stopa bit će niža za 0,55 postotnih poena, tako da će kamatna stopa za mlade iznositi 5,5%, a za standardne stambene kredite 6,0%.

Nove kamatne stope primijenit će se od 1. studenog 2010., a o konkretnim promjenama po pojedinom kreditu klijenti će biti pismeno obaviješteni početkom listopada. Kako ističu u Zabi, na temelju prosječnog stambenog kredita vezanog uz tečaj švicarskog franka u iznosu od 111.000 CHF, (u protuvrijednosti 70.000 EUR, rok otplate 20 godina), prosječni mjesečni anuitet će biti niži za oko 160 kuna (cca 2.000 godišnje uštede).

U banci objašnjavaju da su odluku donijeli kao bi olakšali otplatu kredita klijentima kojima je mjesečni anuitet značajno porastao uslijed rasta tečaja švicarskog franka, na što Banka, kako ističu, nema nikakav utjecaj.

Podsjećaju da je Zagrebačka banka zadnja na hrvatskom tržištu uvela u svoju ponudu kredite vezane uz švicarski franak, a svoju ponudu obogaćivala je drugim prednostima, izbjegavajući pri tome favoriziranje valute koja nije prirodni izbor za građane Hrvatske.

Izvor: http://www.seebiz.eu/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>