Zagreb najtraženiji, Dubrovnik i Split najskuplji

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su svibanjske cijene stanova na mjesečnoj razini zabilježile pad od 0,8 posto, dok godišnji pad cijena u prosjeku iznosi 0,4 posto.

Većina je gradova tijekom svibnja na mjesečnoj razini zabilježila pad cijena, a porast je prema statistikama portala Crozilla.com zabilježen tek u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku. U odnosu na isti mjesec lani, prosječne tražene cijene stanova u svibnju bilježe nešto više vrijednosti u Puli, Zagrebu i Splitu.
Tijekom svibnja je na portalu Crozilla.com najveći mjesečni pad cijena zabilježen u Zadru (-4,7 posto), dok na godišnjoj razini, odnosno, u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, najveći pad bilježe Dubrovnik (-6,9 posto) i Šibenik (-5,2 posto.)

Prema statistikama portala Crozilla.com najveća mjesečna razlika u cijenama stanova tijekom svibnja je zabilježena u Zadru gdje su cijene na mjesečnoj razini pale za 4,7 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1785 eura.
Pad cijena od 1,7 posto na mjesečnoj je razini zabilježen u Varaždinu gdje se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1102 eura.
Cijene osječkih stanova, prema podacima portala za nekretnine i turizam Crozilla.com, na mjesečnoj su razini pale za 1,1 posto, pa se prosječna tražena cijena stana spustila na 977 eura po metru kvadratnom.
U Splitu, jednom od naših najskupljih, ali i najtraženijih gradova kada je o stanovima riječ, prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 2167 eura, a taj je iznos, prema statistikama portala Crozilla.com 1 posto manji no mjesec ranije.
Šibenik tijekom svibnja bilježi mjesečni pad cijena od 0,9 posto, a za jedan se tamošnji metar kvadratni u prosjeku tražilo 1377 eura.
Prosječne tražene cijene pulskih stanova u svibnju su iznosile su 1319 eura po „kvadratu“, tek 2 eura, odnosno 0,2 posto manje nego tijekom travnja.

Podaci portala za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su na godišnjoj razini cijene stanova najviše pale u Dubrovniku, no on je unatoč tome i dalje ostao najskuplji grad po pitanju stanova. Prosječna tražena cijena dubrovačkih stanova tijekom svibnja je iznosila 3130 eura po metru kvadratnom, što je 6,9 posto manje no lani u istom mjesecu, ali ujedno i 0,4 posto više no tijekom travnja.

Cijene stanova su na mjesečnoj razini porasle i u Rijeci, za 0,7 posto, a za jedan se metar kvadratni u tom gradu tražio 1371 euro.
Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako je zagrebačkim stanovima na mjesečnoj razini cijena porasla za 0,4 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1587 eura.

Prosječne tražene cijene stanova na mjesečnoj razini, izvor: Crozilla.com

Domaće zanima Zagreb, strance Split

Tijekom svibnja je na portalu Crozilla.com najveća potražnja vladala za stanovima na području Zagreba, zatim Splita, Rijeke, Osijeka i Zadra.
Strani posjetitelji portala Crozilla.com koji su pretraživali stanove koji se prodaju, imali su nešto drugačije prioritete no domaći, njih je, naime, najviše zanimala ponuda stanova u Splitu, a zatim u Zagrebu, Zadru, Rijeci i Dubrovniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>