Zagreb i Zadar najtraženiji gradovi za kupnju zemljišta

Prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta oglašavanih tijekom rujna na Crozilla.com nisu zabilježile velike promjene, te su u odnosu na mjesec ranije porasle tek za 0,6 posto.

gradjevinska-zemljista-09-2017-crozilla

Prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta oglašavanih tijekom rujna 2017. na Crozilla.com

Raspon oglašavanih rujanskih cijena „kvadrata“ građevinskih zemljišta protezao se od tek jednog eura, pa sve do nekoliko tisuća eura. Najniže cijene imaju zemljišta na manje atraktivnim područjima, izvan naselja, a koja su k tome još i udaljena od prometnica, dok najviše vrijednosti postižu ona u urbanim sredinama, na dobrim lokacijama, a posebno građevinska zemljišta uz more.
Najtraženija područja za kupnju građevinskih zemljišta tijekom rujna su na oglasniku Crozilla.com bili gradovi Zagreb i Zadar, a tamošnje su cijene bile osjetno više no u područjima koja ih okružuju.
Prosječna oglašavana cijena „kvadrata“ zemljišta u Zadarskoj je županiji iznosila je 133 eura, što je 35 eura manje no u Zadru gdje se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 168 eura. Puno veća razlika u oglašavanim cijenama zemljišta zabilježena je između onih u gradu Zagrebu- gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražio 131 euro, i županiji Zagrebačkoj gdje su cijene iznosile tek 45 eura po metru kvadratnom.

Najniže cijene zemljišta oglašavanih na oglasniku Crozilla.com tijekom rujna su zabilježene u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje se za „kvadrat“ tražilo tek 10 eura, te u županiji Krapinsko-zagorskoj gdje im je cijena u prosjeku iznosila 15 eura po četvornome metru. Među jeftinijim županijama našle su se i Karlovačka i Koprivničko-križevačka u kojima se za kvadratni metar zemljišta tražilo tek 16 eura.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su najviše cijene zemljišta tijekom rujna i dalje ostale na području Dubrovačko-neretvanske županije gdje se za četvorni metar u prosjeku tražilo 159 eura, te županije Splitsko-dalmatinske gdje je prosječna tražena cijena „kvadrata“ iznosila 143 eura.

Strance zanimaju zemljišta na moru

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je tijekom rujna najveća potražnja za građevinskim zemljištima vladala na području Zagreba i Zadra, a velik je interes bio i za onima na području Krka za koje su stranci pokazali najveći interes.
Potencijalni strani kupci su, osim onih na otoku Krku, pretraživali ponudu građevinskih zemljišta koja se putem oglasnika Crozilla.com prodaju na području Istarske i Zadarske, te Primorsko-goranske županije, a u najvećem su broju dolazili iz Njemačke, BiH, te Švicarske i Češke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>