Zagreb i Pula najtraženiji, a Dubrovnik najskuplji

Prosječne tražene cijene stanova oglašavanih tijekom srpnja na Crozilla.com bilježe porast vrijednosti od 0,5 posto na mjesečnoj, te 4,6 posto na godišnjoj razini. U odnosu na isti mjesec 2015. godine, srpanjske su cijene porasle za 1,6 posto.

Prosječne oglašavane cijene stanova tijekom srpnja 2017., izražene u eurima po metru kvadratnom, izvor: Crozilla.com

Prosječne oglašavane cijene stanova tijekom srpnja 2017., izražene u eurima po metru kvadratnom, izvor: Crozilla.com

Najviše cijene stanova tijekom srpanja su ostale na području Dubrovnika gdje se, prema podacima oglasnika Crozilla.com, za „kvadrat“ u prosjeku tražilo čak 3796 eura – što je 2 posto manje no prethodni mjesec. Visoke su cijene zabilježene i u Opatiji, gdje su porasle za 1,7 posto te su u prosjeku iznosile 2933 eura po metru kvadratnom.
Srpanjske cijene stanova u Splitu bile su 2 posto više no mjesec ranije, te su se popele na 2321 euro po metru kvadratnom.
U Puli se za „kvadrat“ stana tražilo 1384 eura, što je 1,4 posto više no mjesec ranije.

Zadar, prema podacima oglasnika Crozilla.com, bilježi blagi porast od 0,1 posto, a cijena četvornog metra u prosjeku je iznosila 1880 eura.
Porast cijena stanova od 1,2 posto bilježe Senj, u kojem se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1220 eura, te Šibenik gdje je prosječna tražena cijena iznosila 1583 eura po metru kvadratnom.

Najniže cijene stanova zabilježene su u gradovima u unutrašnjosti – od kojih samo Zagreb i Varaždin imaju cijene „kvadrata“ iznad 1000 eura. Prosječna tražena cijena metra kvadratnog stana u Sisku je iznosila 721 euro, u Bjelovaru 836 eura, u Slavonskom Brodu 864 eura, dok Osijek, prema podacima oglasnika Crozilla.com, bilježi prosječnu oglašavanu cijenu od 954 eura.

U Varaždinu je zabilježen mjesečni pad cijena stanova od 0,3 posto, a srpanjska cijena metra kvadratnog iznosila je 1099 eura.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tražene cijene stanova u Zagrebu porasle za 0,5 posto, a za „kvadrat“ se u prosjeku tražilo 1684 eura.

Najveća potražnja za stanovima u Zagrebu i Puli

Tijekom srpnja se na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju u Zagrebu i Puli, a zatim u Splitu, Zadru i Osijeku.
Kada je riječ o Zagrebu, centar je i dalje dio grada u kojem je potražnja za stanovima izrazito velika.
Osim u središtu grada, vladala je velika potražnja i za stanovima na Trešnjevci, a zatim i u Dubravi, Maksimiru te na Jarunu.
Stranci koji su tijekom srpnja pokazali interes za stanovima koji su se prodavali putem oglasnika Crozilla.com, najviše su pretraživali one u Zagrebu, Puli, Makarskoj, Splitu i Umagu, a najčešće su dolazili iz susjede BiH, zatim Njemačke, Švicarske, Austrije, Švedske i Slovenije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>