Za kupnju državnog stana na keš, može se dobiti veliki popust

Nije neobično da potrošači dobiju popust kada u trgovini plaćaju gotovinom, no malo njih zna da popust na keš mogu dobiti i kada kupuju državni stan, i to u nemalom iznosu od čak 15 posto kupoprodajne cijene, donosi Jutarnji list.

kuca-stan-kljuc-crozilla

U to smo se uvjerili kada smo prošli tjedan na stranicama Ministarstva prostornog uređenja pronašli odluku o prodaji stana u Domjanićevoj ulici u Zagrebu, u kojoj je pisalo kako kupac na kupoprodajnu cijenu od 179.928 kuna dobiva “osobni popust s osnove načina plaćanja od 15 posto”, piše Jutarnji list.

Temelj za takav popust nalazi se u Odluci o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske iz 2013. godine, kojom se definira da pravo na ostvarivanje popusta prilikom kupnje državnog stana dobivaju osobe koje su u trenutku kupnje stana bili najmoprimci tog istog stana, ili su najmoprimci bili članovi njihove uže obitelji, i to na temelju ugovora o najmu, te ako u trenutku kupnje nisu imali drugu nekretninu.

stanovi-zgrada-nekretnina-2
Kako su pojasnili iz Ministarstva, kada su u pitanju stanovi kojima je raspolagalo to tijelo, dosad je na temelju odluke iz 2013. godine sklopljen 261 kupoprodajni ugovor, od čega 38 ugovora obročnom uplatom te 223 ugovora jednokratnom uplatom. “Svi kupci koji su kupili stan putem jednokratne isplate koristili su i spomenuti popust od 15% s osnove jednokratnog plaćanja.

Ističemo kako Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ne raspolaže i ne upravlja svim stanovima u vlasništvu RH, nego velikim brojem stanova u vlasništvu RH upravljaju i raspolažu i druga državna tijela, poput Ministarstva obrane RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i slično”, pojašnjavaju.

Izvor:  Jutarnji list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>