Vlasnik agencije za nekretnine otkriva možemo li očekivati pad cijena

Vlasnik agencije za nekretnine za N1 otkrio možemo li očekivati pad cijena

grad-nekretnine-1

Borislav Vujović, vlasnik zagrebačke agencije za nekretnine Opereta, u Novom danu na N1 televiziji govorio je o situaciji na tržištu nekretnina.
Vujović kaže da su cijene opet na nivou na kojem su bile do 15. ožujka. „Cijene više ne rastu, zaustavljen je trend koji je trajao od 2017…. Manje su prisutne investicijske nekretnine, dosad je bila veća potražnja za kratkoročni najam.”

Kaže da, kad je u pitanju potražnja, pravila nema, kupuju se različite nekretnine. Međutim, do potresa je centar Zagreba bio tražen, govori, a sada se situacija drastično promijenila. „Dobar dio kupaca sada zazire od stanova u starijim zgradama u centru, osim novogradnje i zgrada od armiranog betona, kojih je malo u strogom centru grada.”

Od korone i potresa veći je interes za kuće i zemljišta, pa i na prigradskim lokacijama, ističe Vujović. „Puno je ljudi shvatilo da su stanovi samo malo veći kavezi.”

Vujović kaže da kriza dolazi s određenim ‘delayom’. Upitan očekuje li pad cijena, kaže da očekuje „korekciju cijena pojedinih nekretnina koje su dosad imali nezasluženo visoku cijenu“, ali ne očekuje korekciju cijena svih nekretnina. Pojedine nekretnine uvijek imaju svoju publiku, dodaje za N1.

Cijeli prilog pogledajte i ovdje: n1info.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>