Useljive kuće po cijeni polovnog automobila

Gledajući cijene nekretnina možemo reći kako je područje Slavonije već nekoliko godina među povoljnijim dijelovima Hrvatske, a val iseljenja stanovništva cijene je još dodatno spustio.

buba-kuca-crozilla1
Stanje na slavonskom tržištu moglo bi se prikazati pregledavajući i samo nekoliko oglasa za prodaju nekretnina na Crozilla.com. Naime, nisu rijetkost oglasi za prodaju kuća površina većih i od 100 „kvadrata“ sa zemljištem preko 1.000 metara kvadratnih, koje se prodaju po cijeni od tek 10.000 eura ili čak i jeftinije.

Val iseljenja radno sposobnog stanovništva s tog dijela Hrvatske, otvorio je vrata tržišta mnogim praznim nekretninama koje se praktički daju u bescjenje. Cijene kuća, stanova, pa i zemljišta ondje su niže no u drugim dijelovima zemlje, a slika tamošnjeg tržišta može se prikazati i cijenama u većim gradovima na tom području.

Kuće izrazito niskih cijena nisu rijetkost na slavonskom području, a u manjim mjestima Osječko-baranjske županije moguće je pronaći one koje se putem oglasnika Crozilla.com prodaju po cijenama od tek 5.000 eura.

Za iznos od tek 15.000 eura na osječkom je području moguće kupiti kuće starije gradnje uz koje najčešće ide i zemljište velike površine. Putem Crozilla.com na tom se području za navedeni iznos mogu pronaći kuće površine od čak 200 metara kvadratnih, no pritom valja računati na veća dodatna ulaganja. Za isti se iznos mogu se pronaći i one od oko 100 „kvadrata“ koje su već useljive, ali zahtijevaju nešto manja financijska ulaganja.

No, valja računati da tako niske cijene nisu „pravilo“ te da se s blizinom gradova i urbanih područja, povećava i njihova cijena.

Kuće na području Osijeka tijekom veljače su se putem oglasnika Crozilla.com pretraživale više nego u drugim mjestima, no njihova je cijena i dalje ostala niža nego u brojnim drugim gradovima. Za jedan se četvorni metar kuće u prosjeku tražilo 605 eura, što je 36 posto jeftinije od cijene stanova, za koje se u prosjeku tražilo 945 eura po metru kvadratnom.
Slična se situacija s cijenama tijekom veljače odigrala i na području Slavonskog Broda. Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su tamošnje kuće tijekom veljače bile oko 25 posto jeftinije od stanova: prosječna tražena cijena „kvadrata“ kuće iznosila je 601 euro, a cijena „kvadrata“ stana 798 eura.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>