Useljive kuće po cijenama od tek 20.000 eura

Kupnja nekretnine većini je građana vjerojatno najveća životna investicija. No, rješavanje stambenog pitanja na različitim dijelovima Hrvatske iziskuje različite financijske napore.
Dok se na jednom dijelu zemlje nekretnine prodaju daleko iznad mogućnosti većine domaćih kupaca, na drugom se dijelu praktički daju u bescjenje.

Istočni dio Hrvatske poznat je po jeftinim nekretninama, no to nije jedino područje na kojemu se mogu pronaći nekretnine iznimno niskih cijena. Naime, putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com moguće je pronaći velik broj kuća koje se diljem zemlje, pa čak i u okolici Zagreba, prodaju po cijenama od 20.000 eura i manje.

Kuće ovako niskih cijena na moru su prava rijetkost, a ukoliko se i prodaju najčešće je riječ o starim kamenim kućama ili ruševinama s iznimno malo okućnice ili bez nje. Razlike u cijenama u unutrašnjosti i na jugu Hrvatske najbolje se mogu prikazati cijenama kuća. Statistike oglasnika Crozilla.com pokazale su kako je za tek nekoliko „kvadrata“ kuće u Dubrovniku, moguće kupiti useljivu kuću s velikom okućnicom u Lici, Slavoniji, pa čak i u blizini Zagreba.

Prosječna tražena cijena „kvadrata“ kuće s uključenom cijenom okućnice, u Osijeku je tijekom rujna iznosila 599 eura. No, na tom je području moguće pronaći i kuće s cijenama od tek stotinjak eura po metru kvadratnom, a na području Osječko-baranjske županije još i jeftinije. Naime, kuće s gotovo nerealno niskim cijenama tamo nisu rijetkost, a putem oglasnika Crozilla.com tijekom rujna ih se moglo pronaći po cijeni od tek 5.000 eura.
Ponudu kuća u Osječko-baranjskoj županiji s cijenama do 20.000 eura možete pronaći ovdje.

Kuće s cijenama do 20.000 eura moguće je pronaći i na području Krapinsko-zagorske županije, a pritom je najčešće riječ o starim zagorskim „hižama“.

U manjim mjestima u okolici Zagreba, odnosno na području županije Zagrebačke mogu se pronaći vikendice, kleti, stare drvene kuće, ali isto tako i useljive kuće koje se prodaju po cijenama ispod 20.000 eura.

Jedan od povoljnijih gradova, kada su kuće u pitanju, tijekom rujna je bio Bjelovar u kojemu je prema podacima oglasnika Crozilla.com, cijena „kvadrata“, s uključenom cijenom okućnice, iznosila 467 eura. Putem oglasnika Crozilla.com na području Bjelovarsko-bilogorske županije moguće je pronaći kuće za odmor, ali i za stanovanje po cijenama nižim i od 15.000 eura.

Narcisa Krivačić, direktorica i vlasnica agencije „Nekretnine Krivačić d.o.o.“ iz Bjelovara, za Crozilla.com rekla je kako se na bjelovarskom području, točnije užem i širem centru, prodaje nekoliko kuća koje se nude po cijenama od oko 20 – 30 tisuća eura, no to su ipak nešto starije kuće manjih kvadratura, do kojih se dolazi preko drugih parcela ili su u suvlasništvu nekoliko stanara u zajedničkom dvorištu, „time su one u početku manje interesantne pri prodaji, a također se radi o kućama koje zahtijevaju obnovu pa im je cijena i zbog toga niža.“

Krivačić dodaje kako se u  bližoj i daljoj okolici grada pa i na selima koja gravitiraju gradu nalaze kuće i jeftinije od 20.000 eura. „Mogu se naći i imanja sa čvrstim gospodarskim zgradama za cca 10.000 – 15.000 eura, a i manje. Naravno da to nisu kuće visokog standarda uređenja, ali useljive su.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>