Unatoč porastu cijena, stanovi se mogu pronaći i po 350 eura po „kvadratu“

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tražene cijene stanova tijekom siječnja nastavile trend rasta, a u odnosu na mjesec ranije bile su 0,4 posto više, te 4,4 posto više no u istom mjesecu lani.
Unatoč porastu cijena, u velikom je broju gradova još uvijek moguće pronaći stanove iznimno niskih cijena. U Osijeku ili Bjelovaru moguće ih je pronaći već i po cijeni od oko 350 eura po kvadratnom metru, u Zagrebu, Senju ili Rijeci na oglasniku Crozilla.com bilo je onih i po cijenama „kvadrata“ od oko 600 eura i manje. No, valja uzeti u obzir da tako niske cijene uglavnom imaju stanovi u zgradama starije gradnje kojima je nerijetko potrebna kompletna adaptacija, zatim neuređeni tavani, etaže kuće, stanovi u roh bau izvedbi, kao i oni koji su smješteni na periferiji ili neatraktivnim lokacijama.

Cijene u Dubrovniku dodatno porasle

cijene-stanova-Crozilla-01.2018-FB

Prosječne tražene cijene stanova tijekom siječnja 2018., izvor: Crozilla.com

Cijene stanova na području Dubrovnika tijekom siječnja su na oglasniku Crozilla.com porasle za 1,3 posto i popele se na iznos od 3667 eura po kvadratnome metru, a usporedimo li ih s onima iz istog mjeseca lani, podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju godišnji porast od 13,8 posto.
U Opatiji cijene stanova bilježe 0,1 posto niže vrijednosti, a cijena metra kvadratnog spustila se na 2950 eura.
Mjesečni porast od 2 posto zabilježen je u Splitu gdje je prosječna oglašavana cijena stana iznosila 2594 eura po metru kvadratnom.
Umag je i tijekom siječnja bio jedan skupljih gradova u kojem se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 2016 eura.
U Puli, gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 1467 eura, cijene su pale za 0,3 posto, dok su u Rijeci u jednakom postotku porasle i iznosile 1407 eura po četvornome metru.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su cijene stanova u Zadru zabilježile siječanjski porast od 0,1 posto, a cijena kvadratnog metra u tom je gradu iznosila 1933 eura.

Unatoč mjesečnom porastu od 1,3 posto, cijene senjskih stanova i dalje su niže no u brojnim drugim gradovima na Jadranu, a u prosjeku su oglašavane po 1371 euro po metru kvadratnom.

Prosječna oglašavana cijena osječkih stanova u siječnju je pala za 0,2 posto i spustila se na iznos od 953 eura po „kvadratu“, no, u tom se gradu na oglasniku Crozilla.com mogu pronaći stanovi s cijenom već od oko 350 eura po kvadratnome metru.

Stanove tako niskih cijena tijekom siječnja je bilo moguće pronaći i u Bjelovaru u kojem se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 796 eura, što je 2,1 posto niže no mjesec ranije.

Trend rasta cijena zagrebačkih stanova, prema podacima oglasnika Crozilla.com, nastavljen je i u siječnju kada je zabilježen porast njihovih vrijednosti u visini od 0,2 posto, a cijena kvadratnog metra u prosjeku je iznosila 1765 eura.

U Varaždinu se za kvadratni metar stana tijekom siječnja tražilo 1116 eura, što je 1,3 posto više no mjesec ranije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>