Unatoč porastu cijena, jeftinih stanova ima i u najtraženijim gradovima

Na listi najtraženijih gradova za kupnju stanova na oglasniku Crozilla.com iz mjeseca u mjesec uglavnom se rotiraju isti gradovi: Zagreb, Split, Pula, Rijeka, Osijek i Zadar.

zgrada-stanovi

Mjesečni porast vrijednosti od 0,8 posto, te godišnji od oko 3 posto tijekom lipnja je na Crozilla.com zabilježen u Splitu i Puli. Splitske su cijene u prosjeku oglašavane po 3070 eura, a Puli po 1855 eura. S prosječnom cijenom kvadrata oglašavanom po 2433 eura Zadar bilježi porast mjesečnih vrijednosti u visini od 0,4 posto, te od oko 6 posto na godišnjoj razini. U Rijeci su stanovi tijekom lipnja bili 0,2 posto skuplji no mjesec ranije, te gotovo 11 posto skuplji no u istom mjesecu lani, a cijena kvadrata iznosila je 1832 eura.

U najtraženijim gradu, Zagrebu, cijene se na mjesečnoj razini nisu promijenile, te su u prosjeku oglašavane po 2262 eura, dok u odnosu na lipanj prošle godine bilježe 6,7 posto više vrijednosti.

Cijene stambenog prostora koje su u lipnju oglašavane u Osijeku putem Crozilla.com nisu prelazile iznose od 2.000 eura po kvadratu. Njihove su prosječne tražene vrijednosti na godišnjoj razini porasle za 2,2 posto, odnosno 2,3 posto u odnosu na 2019. godinu, a cijena kvadratnog metra u prosjeku im je iznosila 1002 eura po kvadratu.

stanovi-stare-zgrade-crozilla
Čak se i u najtraženijim gradovima mogu pronaći stanovi jeftiniji od 1000 eura po kvadratu. Stanove oglašavane po troznamenkastim cijenama, osim u Osijeku ili Zagrebu, moguće je pronaći i u gradovima diljem obale, no takvi objekti uglavnom zahtijevaju dodatna ulaganja. Pritom je vrlo često riječ o etažama obiteljske kuće, starim stanovima kojima je potrebna adaptacija, onima u roh-bau izvedbi ili neuređenim potkrovljima, a i lošija lokacija obično im je jedna od zajedničkih „osobina“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>