U trenu do licenciranih agencija za nekretnine

HGK i portal Crozilla.com omogućuju brzu i jednostavnu provjeru licenciranih agencija za nekretnine.

Registar-HGK-Crozilla

Kupnja nekretnine vjerojatno je najveći financijski izdatak u životu prosječnog kupca, stoga je izrazito bitno da taj posao prođe što „bezbolnije“. Mnogima koji se tada odlučuju angažirati agenciju za promet nekretninama važno je da pritom posluju s pouzdanim i profesionalnim posrednicima.

Zakonom o posredovanju u prometu nekretninama utvrđen je Registar posrednika u posredovanju nekretninama, koji vodi Hrvatska gospodarska komora, a u njemu se nalaze sve agencije za nekretnine koje ispunjavaju zakonske uvjete za obavljanje te djelatnosti.

Agencije upisane u Registar istaknute su u oglasima na Crozilla.com

Na hrvatskom se tržištu nekretnina nalazi nepoznat broj nelicenciranih agencija za promet nekretninama koje svoje poslovanje nisu upisale u Registar posrednika pri HGK.
U ovim teškim vremenima kada je tržište nekretnina vidno oslabjelo, a agencije za nekretnine grčevito se bore za opstanak, nelojalna konkurencija dodatan je uteg koji otežava i oduzima posao onima koji rade legalno i transparentno.

Agencije upisane u Registar posrednika u prometnu nekretninama uz svoje oglase na Crozilla.com imaju oznaku poput ove

Portal Crozilla.com, u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom, prvi je na svojim stranicama uveo novosti kojima potiče rad ovlaštenih agencija u prometu nekretnina. Naime, agencije koje su upisane u Registar posrednika pri HGK u svakom pojedinom oglasu na portalu Crozilla.com, uz oznaku HGK, imaju jasno istaknutu obavijest da se nalaze u navedenom Registru.
Stoga oni koji putem Crozilla.com traže stan, kuću, zemljište ili druge nekretnine za kupnju ili najam, već u samom oglasu mogu dobiti informaciju da li određena agencija za nekretnine radi legalno.
Na taj se način dodatno ističu agencije za nekretnine koje rade transparentno, uvodi se red na tržište, a potencijalnim kupcima koji pretražuju oglase putem portala Crozilla.com ujedno jamči i povećanje sigurnosti pri kupnji ili najmu nekretnina.

Obavijest za oglašivače:
Mole se agencije koje su upisane u Registar posrednika pri HGK, a na portalu Crozilla.com nemaju istaknutu obavijest o tome, da kontaktiraju našu službu za korisnike na broj telefona +385 1 78 88 350 ili putem e-maila helpdesk@crozilla.com .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>