U srpnju osjetan porast broja inozemnih posjetitelja

Zagreb, Osijek, Rijeka, Split i Pula gradovi su u kojima se tijekom srpnja na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju, dok su se oni za najam najviše pretraživali u Rijeci, a slijede Zagreb, Split, Zadar i Pula.
Najveća potražnja za kućama vladala je u Zagrebu, Osijeku, Zadru, zatim Viru i Crikvenici.
Posjetitelji oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazivali su interes za građevinska zemljišta za prodaju, a pritom su najtraženija bila ona u Zagrebu, zatim na Viru, u Poreču, Puli i Zadru.

kuca-uz-more-crozilla-

Evo odakle dolaze inozemni posjetitelji i kakve nekretnine ih zanimaju

Za kupnju nekretnina u Hrvatskoj i dalje vlada velik interes potencijalnih kupaca iz inozemstva, a najveći broj u srpnju ih je dolazio iz Njemačke.

Broj inozemnih posjetitelja oglasnika Crozilla.com tijekom srpnja je bio gotovo 66 posto veći nego u istom razdoblju lani, dok je u odnosu na lipanj, njihov broj porastao za 17 posto.
Najviše stranih posjetitelja koji su u srpnju pretraživali oglase na Crozilla.com dolazio je s područja Njemačke, a u odnosu na isto razdoblje lani bilo ih je čak dvostruko više.

Zagreb, Split, Rijeka i Opatija gradovi su u kojima su inozemni posjetitelji tijekom srpnja najviše pretraživali ponudu stanova za najam, a pritom su najbrojniji bili oni iz BiH, Njemačke, Srbije i Češke.
Za ponudu stanova za prodaju najzainteresiraniji su bili oni iz Njemačke, Austrije, BiH, Švicarske i Slovenije, a pritom su najviše pretraživali ponudu na području Crikvenice, Zagreba, Vodica, Pule, Opatije i Rijeke.

Vir – broj 1 prema potražnji za kućama i stanovima

Nijemci, Slovenci, Austrijanci i Švicarci u srpnju su na oglasniku Crozilla.com najčešće pretraživali ponudu kuća za prodaju. Među inozemnim posjetiteljima otok Vir je ostao prvi na listi najtraženijih za kupnju kuća, a slijede ga Poreč, Crikvenica, Vodice i Zadar.
Osim za kupnju kuća, Vir je među stranim posjetiteljima oglasnika za nekretnine Crozilla.com bio prvi izbor i kada su u pitanju građevinska zemljišta. Osim tamošnjih, u srpnju su se uvelike pretraživala i zemljišta u Poreču, Zadru, Krku i Crikvenici.

Velika potražnja za novogradnjom u Zagrebu

gradnja-stanova

Osim pada potražnje za stanovima u središtu grada, veća potražnja za novijim i kvalitetnijim nekretninama također je jedna od posljedica potresa koja se proteklih mjeseci očitovala na zagrebačkom tržištu nekretnina. Takav se scenarij nastavio odvijati i u srpnju kada je na oglasniku Crozilla.com novogradnja bila izrazito tražena, a najtraženiji kvartovi bili Trešnjevka, Dubrava, Maksimir, Centar i Donji grad.
Kada je riječ o stanovima za iznajmljivanje Zagreb se i u srpnju našao tek iza prvoplasirane Rijeke. Njegovi najtraženiji kvartovi pritom su na Crozilla.com bili Trešnjevka, Maksimir, Kvatrić, Črnomerec, Dubrava i Centar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>