U Slavoniji kuće traženije od stanova

Prema istraživanju koje je tijekom studenoga proveo portal za nekretnine Crozilla.com, u Slavoniji se više traže kuće nego stanovi.

Oko 66 posto Slavonaca koji planiraju kupnju nekretnine žele kupiti kuću, dok ih je samo 34 posto zainteresirano za kupnju stana. Podaci su to istraživanja Crozille.com provedenog tijekom ovoga mjeseca. Rezultati istraživanja Crozille.com su također pokazali da 52 posto traži novogradnju dok je samo 8 posto ispitanika zainteresirano za starogradnju, a za 40 posto ispitanika gradnja uopće nije bitna.

Za nekretnine u širem centru je zainteresirano 42 posto ispitanika, 12 posto za rubni dio grada, a 16 posto prednost daje nekretninama koje se nalaze izvan grada. Oko 20 posto ispitanika je izjavilo da im lokacija potencijalne nekretnine uopće nije bitna, a 10 posto prednost daje kući u centru.

Na pitanje koliko im je pri kupnji kuće bitna njena cijena, u prosjeku 60 posto ispitanika je izjavilo da im je ona bitna, a 36 posto da im je jako bitna. Samo za 4 posto ispitanika cijena nije bitna. Kvalitetu gradnje 42 posto ispitanika smatra jako bitnom, a 58 posto bitnom. Nitko od ispitanika nije izjavio da mu kvaliteta kuće nije bitna.

Promatrajući ispitanike prema dobnoj skupini i prihodima, kuću najviše traže ispitanici iz skupine od 25-44 godine, a najmanje ispitanici mlađi od 24 godine.

Više od 58 posto potencijalnih kupaca kuće u Slavoniji ima mjesečna neto primanja šest tisuća kuna i više, dok 28 posto ima prihode između tri i šest tisuća kuna. Ostali imaju prihode tri tisuće kuna i manje.

Blizina radnog mjesta je za 58 posto ispitanika presudna pri kupnji nekretnine, dok za 42 posto ona ne igra neku značajnu ulogu te im nije bitna. Prometna povezanost i blizina javnoga prijevoza je za 64 posto ispitanika bitna, a za 36 posto ona nije značajna.

Iznenađujuć je i podatak da za nešto manje od 50 posto ispitanika uopće nije bitno hoće li se kupljena nekretnina nalaziti u blizini roditeljskoga doma i prijatelja. Hoće li u blizini kupljene nekretnine biti i shopping centar bitno je za 32 posto ispitanih osoba, dok je 68 posto izjavilo da im blizina takvih centara ništa ne znači.

No, većini ispitanika ( 94 posto) je bitna blizina škole, vrtića, ambulante, crkve i drugih sadržaja, zaključak je istraživanja Crozille.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>