U Šibeniku zabilježen najveći porast cijena stanova

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com oglašavana cijena stanova u većini gradova na mjesečnoj i na godišnjoj razini i dalje bilježi blagi pad vrijednosti.

sibenik-nekretnine-crozilla

Najveći mjesečni pad zabilježen je u Dubrovniku (-2,2 posto) i Bjelovaru (-1,4 posto), dok su u odnosu na ožujak, travanjske cijene stanova najviše su porasle u Šibeniku (2,6 posto) i Varaždinu (2,1 posto).
Najviše oglašavane cijene stanova u travnju su putem portala Crozilla.com zabilježene u Dubrovniku, 3049 eura po metru kvadratnom, te u Opatiji gdje se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 2909 eura.
Najniže cijene stanova, već tradicionalno, zabilježene su u unutrašnjosti, a skuplji od 1000 eura po metru kvadratnom na tim su područjima bili tek stanovi u Zagrebu, u kojem su cijene iznosile 1603 eura po metru kvadratnom, te u Varaždinu gdje se za jedan metar kvadratni tražilo 1118 eura.

Stambeni kvadrati u Bjelovaru su jeftiniji no u brojnim drugim gradovima, a prosječna oglašavana cijena iznosila je 793 eura po metru kvadratnom. Osim na mjesečnoj, tamošnje su cijene stanova pale i na godišnjoj razini i to za 7,6 posto – što predstavlja i najveću razliku u travanjskim cijenama u odnosu na isti mjesec lani.
Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je osjetan godišnji pad cijena od 6 posto zabilježen u Zadru, dok se na mjesečnoj razini cijene u tom gradu nisu promijenile pa se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1761 euro.

Dolazak proljeća ranijih je godina, osim lijepog vremena, donosio i porast cijena stanova u gradovima na moru. Ovog travnja takva je situacija izostala, pa su prema podacima oglasnika Crozilla.com, od svih gradova na Jadranu, porast cijena zabilježili tek Šibenik (2,6 posto) i Senj (0,8 posto). Prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana u Šibeniku je iznosila 1482 eura, a u Senju 1251 euro.

Zagrebački stanovi i dalje najtraženiji

Uz Zagreb, u kojem je potražnja za stanovima već uobičajeno najveća, tijekom travnja su se putem oglasnika Crozilla.com pretraživali stanovi za prodaju i u Splitu, Zadru, Osijeku i Puli.
Na zagrebačkom se tržištu najviše pretraživala ponuda stanova u centru, a zatim na Trešnjevci, Jarunu, Maksimiru i u Španskom.

Koji gradovi zanimaju strane kupce?

Potencijalni strani kupci koji tu tijekom travnja na oglasniku Crozilla.com pregledavali stanove za prodaju, u najvećem su broju dolazili iz susjedne BiH, zatim Njemačke, Austrije, Švicarske i Italije,  a pretraživali su ponudu stanova koji se putem Crozilla.com prodaju na području Zagreba, zatim Splita, Pule i Makarske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>