U prva četiri mjeseca 28 posto više turista

Najveći broj dolazaka i noćenja zabilježili su turisti i posjetitelji s tržišta Njemačke, Slovenije, BiH i Francuske. Izvrsni rezultati turističkog prometa ostvareni za vrijeme uskrsnih blagdana povećali su u travnju broj turističkih dolazaka i noćenja- piše Vjesnik.hr .

Prema podacima kojima raspolaže splitsko-dalmatinski županijski Upravni ured za pomorstvo i turizam, od siječnja do travnja u ovoj je županiji zabilježeno ukupno 97.463 dolazaka domaćih i stranih turista, što je za 28 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Ujedno je u tom razdoblju ostvareno i 293.245 noćenja domaćih i stranih turista, što je za 32 posto više u odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine. Prema pisanju Vjesnika ,   najveći broj dolazaka i noćenja zabilježili su turisti i posjetitelji s tržišta Njemačke, Slovenije, BiH i Francuske. Izvrsni rezultati turističkog prometa ostvareni za vrijeme uskrsnih blagdana povećali su u travnju broj turističkih dolazaka i noćenja. Prema podacima ureda turističkih zajednica u mjesecu travnju ostvareno je ukupno 59.778 dolazak i 190.346 noćenja domaćih i stranih turista, što je u apsolutnom iznosu za 36 posto više u dolascima i noćenjima u odnosu na rezultate zabilježene u mjesecu travnju u 2010. godini. Značajno je što je porast dolazaka i noćenja zabilježen i kod domaćih i kod stranih turista.

Buking za ovogodišnju turističku sezonu, posebno za glavni ljetni dio, dobar je i bolji nego lani na većini inozemnih tržišta. “Interes za hrvatske turističke destinacije je ove godine veći i to ohrabruje i daje poticaj svim turističkim djelatnicima. S većine važnijih turističkih tržišta Hrvatska u ovoj godini može očekivati sličan broj turista kao i prošle godine uz moguća povećanja u pred i posezoni“, ističe Mate Ivanković, pročelnik županijskog Upravnog odjela za pomorstvo i turizam.

Prema pisnju Vjesnika, u gradu Splitu, pak broj noćenja u travnju se povećao za 49,4 posto, a broj turističkih dolazaka za čak 53,7 posto u odnosu na travanj 2010. Najviše noćenja u travnju 2011. ostvarili su državljani Njemačke, zatim slijede državljani SAD-a, Francuske, Španjolske, Velike Britanije, azijske zemlje, Italija te Slovenija. Prosječan broj noćenja po dolasku u ožujku je bio 2,1 dan. Tako je u travnju ove godine u Split došlo 11.983 strana turista koji su ostvarili 24.431 noćenje. Domaćih gostiju bilo je 4.427, a ostvarili su 9.589 noćenja. Ukupno je u travnju u Dioklecijanovom gradu ostvareno 34.020 noćenja, dok ih je lani u istom mjesecu zabilježeno 22.776.

Izvor: Vjesnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>