U pojedinim gradovima cijene stanova potpuno miruju

Cijene stanova oglašavanih tijekom studenog putem Crozilla.com u većini gradova bilježe tek blage mjesečne promjene. U usporedbi s prošlom godinom cijene su u prosjeku više za 6 posto, a porast oglašavanih vrijednosti vidljiv je i u odnosu na studeni 2018. godine kada su stanovi bili oko 9,2 posto jeftiniji nego u istom mjesecu ove godine.

stanovi-u-zgradi1
Blaga promjena od tek 0,1 posto zabilježena je u Umagu i Opatiji, dok Zagreb i Zadar bilježe mjesečnu razliku od tek 1 euro po kvadratu.
Najniže vrijednosti, odnosno troznamenkaste cijene kvadratnog metra, mogu se pronaći u gradovima u unutrašnjosti Hrvatske. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako je prosječna cijena kvadrata stanova tijekom studenog u Bjelovaru oglašavana po 808 eura, u Slavonskom Brodu po 862 eura, a u Osijeku po cijeni od 991 euro.

U Varaždinu se za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 1376 eura, što je 0,8 posto manje no mjesec ranije.
Najtraženiji grad za kupnju stanova na oglasniku Crozilla.com u studenom je bio Zagreb u kojem je prosječna tražena cijena iznosila 2174 eura po kvadratu. Tamošnje su cijene ostale gotovo jednake kao i mjesec ranije, dok su na godišnjoj razini bile 5,4 posto više.

Značajne promjene nisu zabilježene niti u Zadru u kojem je kvadrat stana oglašavan po prosječnoj cijeni od 2275 eura, što je tek 1 euro manje no mjesec ranije, te 0,4 posto više no lani.

Mjesečni porast od 0,5 posto i godišnji od 6,6 posto u studenom bilježi Poreč, gdje se za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 2136 eura.
Šibenik je na oglasniku Crozilla.com bio jedini grad u kojem su zabilježene niže godišnje vrijednosti, a za kvadrat tamošnjih stanova u prosjeku se tražilo 2143 eura.

Iznos od 2408 eura za kvadratni metar prosječna je cijena koja se u studenom tražila za stanove u Umagu.

Senj, Rijeka i Pula na oglasniku Crozilla.com bili su među povoljnijim gradovima na Jadranu, s obzirom da prosječne tražene cijene tamošnjih kvadrata nisu prelazile iznos od 2000 eura. Po prosječnoj cijeni od 1568 eura po kvadratu oglašavani su stanovi u Senju, oni u Rijeci po 1753 eura, a u Puli se za kvadrat tražilo 1797 eura.

Najviše cijene i dalje su ostale u Dubrovniku u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 3834 eura, a slijedi ga Opatija sa 3333 eura, te Split s cijenom kvadrata od 3026 eura.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>