U ovom gradu potražnja je velika, a cijene ipak nisu napuhane

Jedan od najtraženijih gradova za kupnju kuća i stanova na oglasniku Crozilla.com u siječnju je bio Osijek. No, čak i unatoč velikoj potražnji, tamošnje su cijene i dalje niže no u brojnim drugim gradovima.
Zagreb, Osijek, Pula, Split i Zadar u siječnju su na oglasniku Crozilla.com bili najtraženiji gradovi za kupnju stanova, ali najniže cijene u tom kvintetu zabilježene su u Osijeku.

Osijek-crozilla-nekretnine-1

Za kvadratni metar osječkih stanova u siječnju se u prosjeku tražilo 966 eura što je 0,5 posto više no mjesec ranije, te 1,5 posto više no u istom mjesecu lani. Cijene osječkih stanova na oglasniku Crozilla.com još uvijek se mogu pronaći već i po 300 eura po kvadratnome metru, a tako niske vrijednosti obično imaju dvorišni stanovi, neuređeni tavanski prostori, ali i stanovi smješteni u kućama. No, pritom valja računati kako stanovi iznimno niskih cijena najčešće zahtijevaju i dodatna ulaganja. Gornje granice cijena stanova u Osijeku se protežu tek do iznosa od oko 1900 eura po kvadratnome metru.

Cijene tamošnje novogradnje, od lokacije do lokacije, oglašavane su između 900 i 1700 eura, a njihove su prosječne tražene vrijednosti u siječnju na oglasniku Crozilla.com iznosile 1251 euro.

Kvadrat kuće jeftiniji od 600 eura

Dok u većini gradova vlasnici dižu cijene i precjenjuju vrijednosti svojih nekretnina, na istoku Hrvatske one se daju u bescjenje. Zbog iseljavanja i odlaska mladih, posebno sa sela, taj je dio zemlje ostao „zakinut“ za napuhane cijene, pa se tako na području Osječko-baranjske županije kuće oglašavane na Crozilla.com mogu pronaći po cijeni od tek 8.000 eura. U prigradskim naseljima i selima u okolici Osijeka mogu se pronaći kuće s cijenom nižom i od 20.000 eura, dok su ujedno i one u samom gradu Osijeku i dalje na „pristojnim“ razinama.
Iako su, prema potražnji bile odmah iza Zagreba, te su u siječnju zauzimale visoko drugo mjesto, kuće na području Osijeka koje se prodaju na oglasniku Crozilla.com i dalje su jeftinije no u brojnim drugim gradovima. Prosječna oglašavana cijena kvadratnog metra tamošnjih kuća, s uključenom cijenom okućnice i pripadajućih objekata, tijekom siječnja je iznosila tek 596 eura, što je oko 38 posto manje od oglašavane cijene kvadrata stana.

Korisni linkovi:
Ponuda stanova u Osijeku
Ponuda kuća za prodaju u Osijeku
Novogradnja u Osijeku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>