U najtraženijim gradovima cijene stanova bez većih promjena

Cijene stanova koji su se tijekom prosinca prodavali putem oglasnika Crozilla.com bile su 0,8 posto više no mjesec ranije. Na godišnjoj su razini porasle za 6,2 posto, te za 9,6 posto u odnosu na posljednji mjesec 2018. godine.

stanovi-zgrada-nekretnina-2
Najtraženiji grad za kupnju stanova na oglasniku Crozilla.com u prosincu je bio Zagreb u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 2177 eura, što predstavlja blagu mjesečnu promjenu od tek 0,1 posto, te razliku na godišnjoj razini u visini od 4,6 posto.
Na drugom se mjestu prema potražnji nalazi Split. Prosječna tražena cijena tamošnjih stanova u prosincu je porasla za 0,2 posto na mjesečnoj, te 4,1 posto na godišnjoj razini, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 3033 eura.
Među traženijim se gradovima nalazi i Pula u kojoj je cijena kvadrata u prosjeku oglašavana po 1798 eura, što je u odnosu na studeni razlika od 0,1 posto, te 1,5 posto u odnosu na prosinac prošle godine.

Velika potražnja u prosincu je zabilježena i u Osijeku gdje su prosječne vrijednosti stanova bile 0,1 posto niže no tijekom studenog, ali i 3 posto više no lani, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 990 eura.

Najskuplji i najpovoljniji gradovi

Brojni domaći i strani kupci pokazuju najveći interes za nekretninama na moru, a niže cijene nego u drugim gradovima na Jadranu i tijekom prosinca su na oglasniku Crozilla.com zabilježene u Senju gdje se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1579 eura.
Među gradovima koji su uključeni u ovo istraživanje, visinom prosječnih vrijednosti stambenih kvadrata na oglasniku Crozilla.com isticali su se Dubrovnik s cijenom od 3773 eura i Opatija sa 3371 euro. S druge se strane, ističe se i Bjelovar u kojem se za kvadrat stana u prosjeku tražilo tek 808 eura što ga čini jednim od povoljnijih gradova za kupnju stanova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>