U najskupljem gradu cijene nekretnina i dalje u porastu

Bez obzira da li je riječ kućama, stanovima ili građevinskim zemljištima, Dubrovnik je grad koji visinom cijena nekretnina na oglasniku Crozilla.com iz mjeseca u mjesec uvjerljivo drži prvo mjesto.

Taj je grad sam sebi najbolja reklama jer svojim ljepotama iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, a time ujedno i potencijalnih kupaca koji žele postati vlasnicima nekretnina baš u tom gradu. Stoga i ne čudi što je velika potražnja domaćih, ali i stranih kupaca dovela i do porasta tamošnjih cijena. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su one tijekom veljače zabilježile dodatan porast, unatoč tome što su i inače više nego u svim drugim gradovima.

nekretnine-dubrovnik-crozilla

Prosječna tražena cijena stana u Dubrovniku u najkraćem mjesecu u godini u prosjeku je iznosila 3714 eura po kvadratnome metru, a navedeni je iznos 1,3 posto veći no mjesec ranije, te 9,5 posto veći nego lani u istom mjesecu.
Osim visinom cijena nekretnina, Dubrovnik se izdvaja i po tome što su za razliku od većine ostalih gradova, cijene tamošnjih stanova niže od cijena kuća, a u veljači je razlika iznosila čak 449 eura po kvadratnome metru.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako se za „kvadrat“ kuće, s uključenom cijenom okućnice, tijekom veljače u Dubrovniku u prosjeku tražilo 4163 eura što je 0,5 posto manje no mjesec ranije, no u usporedbi s istim mjesecom prošle godine cijene tamošnjih kuća porasle su za 8,6 posto, te za 10,6 posto u odnosu na veljaču 2016. godine.

Dubrovačko-neretvanska županija prednjači visinom cijena zemljišta

Najviše prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta tijekom veljače su na oglasniku Crozilla.com oglašavane u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 177 eura, a navedeni je iznos 18,8 posto veći nego lani.
Na tom je području moguće pronaći zemljišta jeftinija i od 10 eura po kvadratnome metru, a pritom je riječ o onima velikih površina gdje je zbog velikog ukupnog iznosa, cijena po „kvadratu“ niža od prosjeka. No, također ima i onih s cijenama od oko nekoliko stotina, pa i od oko 1000 eura po kvadratnome metru kakva su oglašavana u gradu, uz more ili pak s neprocjenjivim pogledom na grad i more.

Stranci traže stanove za najam

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se tijekom veljače u Dubrovniku najviše tražili stanovi za prodaju, zatim oni za najam, te kuće za prodaju.
Pronaći odgovarajući stan za najam na tom je području ponekad nemoguća misija, no inozemni posjetitelji oglasnika Crozilla.com bili su optimistični, te su tijekom veljače, uz one zagrebačke, najviše tražili ponudu stanova za najam upravo u Dubrovniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>