U Malom Lošinju tražene su obiteljske kuće

Na području Kvarnera pruža se Lošinj – otok zdravlja, vitalnosti i prirodnih ljepota.
Prepun je predivnih uvala, vidikovaca, uređenih šetnica, te biciklističkih i planinarskih staza. Zelenilo, mir, priroda, miris borova i šum mora samo su neki od brojnih faktora koji iz godine u godinu na Mali Lošinj privlače brojne turiste. Mnogi od njih ponovno se vraćaju na to mjesto, a dio ih se odlučuje i za kupnju nekretnine na tom području.

Crozilla_Mali-Losinj
Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako je tijekom listopada velik broj potencijalnih kupaca pregledavao oglase za prodaju kuća na Malom Lošinju. Od svih mjesta i gradova diljem Hrvatske, taj se grad, po pitanju potražnje za kućama za prodaju, našao na visokom petom mjestu.
Nekretnine na moru nerijetko imaju više cijene nego u unutrašnjosti, a one na otocima obično su i mnogo više od prosječnih. Na portalu Crozilla.com na području Lošinja mogu se pronaći kuće po cijenama od oko 90.000 eura na više, a nisu rijetkost niti oglasi za prodaju luksuznih vila s višemilijunskim cijenama.

Lošinjske kuće zanimljive i strancima

Poznato je da domaći kupci preferiraju kupnju nekretnina u kontinentalnom području, dok kupci iz inozemstva veći interes pokazuju za nekretninama na Jadranu. Za nekretnine koje se prodaju na Lošinju interes pokazuju i strani kupci, a prema podacima portala Crozilla.com tijekom listopada su za tamošnje nekretnine najveći interes pokazali oni iz Slovenije i Njemačke.
„Tijekom listopada i općenito ove godine stranci, barem sto se naše agencije tiče, najviše traže stare kamene kuće, po mogućnosti samostojeće, s okućnicom.“ – za portal Crozilla.com rekao je Kristian Sobol, vlasnik agencije T.O.P.A. “SOBOL”, te dodaje kako se traže i kuće za adaptaciju kao i one uređene, a s cijenama od 130.000 do 230.000 eura.
Sobol navodi i kako su također tražene obiteljske kuće, ne apartmanske, sa većom okućnicom i cijenom do 500.000 eura. Što se lokacije tiče, potencijalnim stranim i domaćim kupcima bitno je da su kuće smještene što bliže moru ili da imaju pogled na more.

Kuće za prodaju na Lošinju

Agencija  T.O.P.A. “SOBOL” iz svoje ponude izdvaja sljedeće nekretnine:


Punta Križa, Otok Cres – Kuća, 110m²
Starina za ljubitelje netaknute prirode. Pogled na more i okolne otoke dodatna je prednost.
Kuća je površine 110 kvadratnih metara te ima 5 sobe.
Adaptacija kuće je u tijeku, kompletna infrastruktura, put….

kuca-mali-losinj-crozilla
Mali Lošinj – Kuća, 200 m²
Kuca na atraktivnoj lokaciji sa pogledom na more i uvalu.
Četiri stambene jedinice (jedna garsonijera izdvojena). Električno centralno i solarno grijanje. Kuća ima terase i balkone, podrum, cisternu, zidani roštilj, a moguć je i prilaz autom.

sobol---000-571-679


Veli Lošinj – Kuća, 90m²

Uređena stara gradska kamena kuća, namještena i opremljena.
Smještena je na udaljenosti od nekoliko koraka od centra, na vrlo tihoj i mirnoj lokaciji.
Mogućnost dugoročnog najma, najmanje 10 godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>