U 2015. godini najtraženiji stanovi u Zagrebu, najskuplji na Jadranu

Putem portala za nekretnine Crozilla.com tijekom 2015. godine najviše se pretraživala ponuda zagrebačkih stanova za prodaju.

Crozilla_stanovi

Po pitanju cijena stanova, najskuplji su bili pojedini gradovi na moru, dok su na kontinentalnom području cijene ipak bile nešto niže.
Najvišu oglašavanu cijenu lani je imao Dubrovnik u kojem se prema podacima portala Crozilla.com za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 3149 eura, a slijedila ga je Opatija s cijenom od 2951 euro, te Split sa 2186 eura.
Većina gradova u unutrašnjosti tijekom 2015. godine je imala prosječnu oglašavanu cijenu stanova nižu od 1000 eura po metru kvadratnom, a rijetke iznimke među njima bili su Zagreb s cijenom od 1589 eura i Varaždin u kojem je cijena iznosila 1101 euro po metru kvadratnom.
Među jeftinijim gradovima uključenima u istraživanje portala Crozilla.com lani su se naši Vukovar, u kojem se za „kvadrat“ tražilo tek 579 eura, te Sisak sa cijenom od 783 eura. Troznamenkaste znamenke bilježe i Bjelovar, gdje je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 845 eura, kao i Osijek sa cijenom četvornog metra stana od 980 eura.

Cijene stanova oko 6 posto niže no 2010. godine

U usporedbi s onima iz 2010. godine, lanjske cijene stanova, prema podacima portala Crozilla.com, u prosjeku bilježe 5,7 posto niže vrijednosti.
U tom razdoblju najveća razlika u cijenama, odnosno najveći pad, iznosi 19 posto, a zabilježen je u Rijeci. Značajnu razliku bilježi i Zagreb u kojem su prosječne tražene cijene lani bile 14,5 posto niže no tijekom 2010. godine. U odnosu na isto razdoblje pulske cijene stanova bile su niže 8,4 posto, dok Dubrovnik bilježi pad od 6,4 posto.

Zagrebački stanovi najtraženiji u 2015. godini

Tijekom protekle, 2015. godine putem portala Crozilla.com najviše se pretraživala ponuda stanova za prodaju na području grada Zagreba.
Najtraženiji su bili dvosobni i trosobni stanovi, odnosno, oni s površinama između 40 i 70 metara kvadratnih dobrog rasporeda prostorija. Uz sve navedeno, kupcima su bitni kriteriji i dobra lokacija kao i realna cijena.
Od cjelokupne ponude stanova oglašenih putem portala Crozilla.com, posjetitelje su najviše zanimali oni na području Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Pule i Zadra. Velika potražnja za stanovima u tim gradovima nikako ne iznenađuje s obzirom da su oni vrlo često predmet želja domaćih, ali i stranih potencijalnih kupaca koji tamo traže nekretnine za stanovanje, ali i za odmor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>