Tražene najamnine u Zagrebu od 200 pa sve do 2000 eura

Ovisno o lokaciji, površini, stanju nekretnine i uređenosti, cijene najma zagrebačkih stanova tijekom srpnja su se na portalu Crozilla.com kretale od 200 pa sve do 2000 eura.

nekretnine-najam-stanova-Crozilla

Studenti koji su u ovom dijelu godine najčešći unajmljivači uglavnom traže već uređene manje stanove na dobrim lokacijama, odnosno u blizini fakulteta, studentskih domova i javnog gradskog prijevoza, po mogućnosti u zoni tramvaja. Najviše se traže garsonijere, te jednosobni i dvosobni stanovi, pa su prema statistikama portala Crozilla.com upravo takvi tijekom godine najpodložniji promjenama cijene. Naime, usporedba cijene najma na godišnjoj razini u gradu Zagrebu je pokazala kako su tek manje promjene zabilježene na stanovima površine preko 60 metara kvadratnih, dok manji stanovi ipak bilježe nešto veće oscilacije u promjeni cijena.

Centar najskuplji, Novi Zagreb najjeftiniji

Najniže cijene najma tijekom srpnja su oglašavane u Novom Zagrebu, dok su najviše cijene zabilježene u središtu grada.

Prosječna tražena najamnina zagrebačkih stanova površine od 20 do 40 metara kvadratnih tijekom srpnja je prema statistikama portala Crozilla.com iznosila 339 eura, a takvi su stanovi oglašavani po cijenama od 200 pa čak do 600 eura. Najviše najamnine tražene su u centru grada gdje su u prosjeku iznosile oko 430 eura, dok najniže cijene najma bilježi Novi Zagreb, 260 eura.

Stanovima površine između 40 i 60 metara kvadratnih, prosječne srpanjske najamnine u Zagrebu su putem portala Crozilla.com oglašavane po prosječnoj cijeni od 433 eura. Pritom su najviše cijene zabilježene u središtu grada gdje su u prosjeku iznosile oko 490 eura, dok su najniže tražene cijene najma oglašavane u Novom Zagrebu, te se za njihov najam u prosjeku tražilo oko 350 eura.

Po prosječnoj cijeni od 508 eura oglašavani su zagrebački stanovi površine između 60 i 80 „kvadrata“. Najniže najamnine, prosječno 371 euro mjesečno, oglašavane su u Novom Zagrebu, dok su, s druge strane, najviše cijene najma oglašavane u Centru gdje se za najam tijekom srpnja u prosjeku tražilo 625 eura.

Velikim stanovima, onima površine između 80 i 100 metara kvadratnih, najviša je prosječna srpanjska najamnina zabilježena u Centru Zagreba gdje prema podacima portala Crozilla.com iznosi čak 800 eura. U Zagrebu se za najam tolikih stanova u prosjeku tražilo 734 eura. Oglašavane cijene ovakvih stanova tijekom srpnja su se penjale i do 2000 eura što i nije neobično s obzirom da je kod stanova ove površine najčešće riječ o luksuznim, kvalitetno opremljenim stanovima.

Trešnjevka i Maksimir najtraženiji kvartovi

Na portalu Crozilla.com posjetitelji su tijekom srpnja najviše pretraživali zagrebačke stanove za najam, a najčešće ponudu na području Trešnjevke, Maksimira, Centra, Novog Zagreba i Kvatrića. Osim domaćih posjetitelja, interes za najmom zagrebačkih stanova na portalu Crozilla.com su pokazali i brojni drugi iz raznih zemalja poput BiH, Njemačke i Srbije, no bilo je i onih iz Poljske ili Španjolske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>