Traže se prizemnice

Kupnja vlastite nekretnine za stanovanje osnovna je potreba većine građana, a ujedno i najveća financijska investicija.

Crozilla-kuce-prodajaPritisnuti teretom recesije, velik se broj građana ne usuđuje pokrenuti rješavanje stambenog pitanja. No, apetiti građana više nisu veliki kao nekada, pa se sada u taj odvažni pothvat usuđuju upustiti tek najhrabriji.
S obzirom da građani sve teže dolaze do kredita, a ušteda svote novca dovoljne za kupnju nekretnine djeluje kao nemoguća, odnosno doživotna misija, kupci često pristaju na kompromis u vidu manjih nekretnina, te su „prisiljeni“ stisnuti se u manjem broju kvadrata od željenih.
U posljednje se vrijeme sve više obitelji odlučuje za kupnju ili gradnju manjih kuća, a vrlo često odlučuju se za život u prizemnicama. Najčešće su manje od „klasičnih“ kuća, no manjak „kvadrata“ nadoknađen je modernim izgledom i dizajnom.

Život u prizemnicama – pozitivne i negativne strane
Koje su prednosti života u prizemnicama za portal Crozilla.com rekla je Ivana Čikić, direktorica agencije Dom ekspert d.o.o.: „Život u kući-prizemnici pruža veći komfor nego život u stambenoj zgradi. U prvom redu ne dijelite ni s kim svoje dvorište, imate svoj vlastiti ulaz u kuću i krov nad glavom. Ne morate razmišljati smeta li susjedima buka koju stvarate vi ili vaša djeca. Ukoliko imate garažu, možete nesmetano u njoj raditi razne popravke ili baviti se hobijem. Ukoliko imate dovoljno visoku ogradu, imate vlastitu intimu pa možete neopterećeno uživati u svom dvorištu. Možete organizirati druženja sa svojim najmilijima i uživati na terasi ili dvorištu u lijepim danima i toplim noćima.“
Čikić navodi i „drugu stranu medalje“ života u kući, kaže kako treba pripaziti da ne postanete rob svoje kuće: „Kuću i okućnicu treba održavati, a to iziskuje mnogo vremena. Zato svatko treba realno i objektivno prepoznati kakav je tip i što mu odgovara. Dok će jedni uživati u rezanju živice, okopavanju cvijeća, farbanju drvene stolarije i košnji trave, drugi će ipak to vrijeme radije provesti u kazalištu ili odlasku u prirodu sa svojom obitelji.“

Interes za kupnjom prizemnica
Na portalu Crozilla.com već duže vrijeme vlada velika potražnja upravo za prizemnicama koje su predmet želja i domaćih i stranih posjetitelja. „Prizemnice su odvijek bile od interesa klijDogma-logoenata, pogotovo samostojeće sa pripadajućom okućnicom. Potražnja je od strane raznih godišta, međutim najviše mlađe obitelji upravo radi okućnice i veće privatnosti nego u stambenim zgradama.“ – rekla je Danijela Korkut voditeljica ureda agencije DOGMA nekretnine.
Život u stambenoj zgradi u mnogočemu ovisi o susjedima. Svi stanari dijele zajedničke prostorije, ulazna vrata kao i krov, zajedno odlučuju o popravcima i renoviranju. U većini je slučajeva postizanje dogovora vrlo teško i zamorno, a razlozi su različiti. Mnogi stanari nisu u povoljnoj financijskoj situaciji, a vrlo često su dobrosusjedski odnosi narušeni. Iz tih i još mnogih drugih razloga, život u kući je mnogo ljepša i bolja opcija.“ –rekla je Čikić.

Iz ponude izdvajamo…
Na specijaliziranom portalu za nekretnine Crozilla.com oglašen je velik broj prizemnica, a agencije za nekretnine neke od njih izdvojile su iz svoje ponude:

Crozilla,prizemnice-PremiumKuće, Krk, Hrvatska, 120 m2, 1000000 EUR
Otok Krk, grad Krk, samostojeća pasivna kuća na obiteljskom poljoprivredno-gospodarstvenom imanju. Na poljoprovredno-gospodarstvenom imanju koje se nalazi 1000 m od Garda Krka nalazi se nasad mladih maslina starih 3 godine.
Crozilla ID: 000-270-572

Crozilla,prizemnice-OsijekRetfala, nova kuća450m2,155.000 EUR
Veličina placa 450m2, stambene površine 160m2 cca, dvorište 299m2. Kuća kvalitetno građena, smještena u mirnoj ulici bez prometa u blizini škole, vrtića i ostalih sadržaja, En. Razred C…. Odličan raspored prostorija, idealno za obitelji sa djecom!
Crozilla ID: 000-302-087

Premium-prizemnice-DomEkspert

Komforna obiteljska kuća sa prekrasnom okućnicom – Adamovec
Kuća ima ukupno 476 m2, a sastoji se od podruma, visokog prizemlja i potkrovlja.

Crozilla ID: 000-242-478

Premium-prizemnice-Dom Ekspert


Prekrasna, ugodna obiteljska kuća u prirodnoj oazi

Prekrasna novouređena obiteljska kuća ukupne površine 273 m2, sagrađena na zemljištu koje se proteže na 3199 m2. Kuća je građena 2001.god., ima lijep i funkcionalan razmještaj prostorija, a sastoji se od prizemlja i potkrovlja.
Crozilla ID: 000-296-450

Crozilla,prizemnice-Vitus,Krkjpg

Krk, okolica, prodaja nova kamena kuća s bazenom na mirnoj lokaciji
prodaja nove kamene kuće (samostojeća prizemnica) površine 114 m2 na mirnoj lokaciji u okolici grada Krka. Kuća se sastoji od tri spavaće sobe, dnevnog boravka s kuhinjom i blagavaonom, dvije kupaone i dvije terase.
Crozilla ID: 000-301-652

 Crozilla,prizemnice-Premium,MalinskaKuće, Malinska, Hrvatska, 120 m2, 189000 EUR
Malinska, PRILIKA!! Samostojeća kamena kuća sa dva stana, 150 m od plaže!Otok Krk, Malinska, prodaja kamene kuće od 120 m2 potpuno adaptirane 2014. godine.

Crozilla ID: 000-291-287

Crozilla,prizemnice-Nekretnine-Osijek 

Jug 1,LUKSUZNA KUĆA (1067)
Osijek Jug 1, LUKSUZNA prizemnica sa potkrovljem građena 2006. godine, KVALITETNO OPREMLJENA, 300m2 stambeno, plac 480m2.
Crozilla ID: 000-302-000

 
Follow Crozilla.com’s board Prizemnice on Pinterest.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>