Svi žele stan u Zagrebu

Prodaja nekretnina znatno je smanjena proteklu godinu dana. Ali ipak potražnja ostaje ista.

Neki traže jer se nadaju kako će pronaći savršen dom po znatno povoljnijim uvjetima nego li prošlih godina, drugi pak jer žele svoj novac ulagati u nekretnine ne bi li nakon krize bili u dobiti. I dalje, gotovo bez konkurencije Grad Zagreb ostaje najpoželjnije mjesto za kupnju stana.  Dakako, u obzir treba uzeti i činjenicu kako se i najveći ponuđeni broj stanova nalazi upravo u ovoj županiji, ali ipak to ne umanjuje želju Hrvata da posjeduju stan u glavnom gradu lijepe naše.

Kada su kvartovi u pitanju jedan od najpoželjniji svakako je Centar. Slijede ga Trešnjevka, Jarun, Črnomerec, Maksimir, Kajzerica, Dubrava, Trnje, Borovje te Utrina.

Osim stanova, u posljednje vrijeme u Gradu Zagrebu traženi su i lokali/ordinacije u znatno većem broju nego li prošlih mjeseci.

Posjetiteljima portala Crozilla.com zanimljive su i kuće u Zagrebačkoj županiji i to većinom u Velikoj Gorici zbog njene blizine Zagrebu. Život u miru i tišini s obitelji, a ipak  blizu svih događanja glavni je razlog zašto je Velika Gorica primamljiva kupcima.

Kamene kuće najtraženije su u Istarskoj županiji, a osim kamenih bilježi se potražnja za drvenim kućama, kako za svakodnevni život tako i za vikend kuće.

I u Osječko – baranjskoj županiji zabilježena je potražnja za manjim obiteljskim kućama, a kao najpoželjniji gradovi izdvajaju se Osijek i Našice. U Zadarskoj županiji, osim građevinskih zemljišta, tražene su vikend i gotove obiteljske kuće.

Potražnja za stanovima zabilježena je u Splitsko – dalmatinskoj županiji i to ponajviše u Splitu kao jednom od poželjnijih gradova na našoj obali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>