Što zanima domaće, a što strane kupce nekretnina?

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su potencijalni kupci tijekom svibnja najčešće pregledavali oglase za stanove koji se prodaju u Zagrebu.

Osim za onima na području glavnog grada, potencijalni su kupci pokazali velik interes i za stanovima u Zadru, Splitu, Puli i Osijeku. Kada je riječ o potencijalnim stranim kupcima, njih je najviše zanimala ponuda stanova u Zagrebu, Splitu, Makarskoj, Umagu, Crikvenici i Zadru.

Građevinska zemljišta koja se prodaju putem oglasnika Crozilla.com najčešće su se pretraživala na području Zagreba, zatim Zadarske županije i grada Zadra, te Krka i Pule. Stranci su, pak, interes pokazali za zemljištima na moru, i to najviše za onima na području Šibensko-kninske županije, zatim Poreča, Jadranova, Zadarske županije i otoka Ugljana.

Osijek, Zadar, Poreč, Zagreb, Samobor i Pula gradovi su u kojima su se tijekom svibnja najviše pretraživale kuće za prodaju.

kupnja-kuce-crozilla

Domaći kupci traže Zagreb, a stranci nekretnine na moru

Svi posjetitelji oglasnika Crozilla.com imaju mogućnost oglašivačima slati upite mailom za one nekretnine koje ih zanimaju. Analiza upita koje su potencijalni kupci slali za nekretnine oglašene na Crozilla.com te na inozemnim portalima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj pokazuje kako domaće posjetitelje najviše zanimaju stanovi u Zagrebu, a strance najviše kuće na moru.
Najveći broj upita potencijalni domaći kupci tijekom svibnja su poslali za stanove za prodaju za koje je poslano više od polovice od ukupnog broja upita. Posjetitelji oglasnika Crozilla.com velik su interes pokazali i za stanovima za najam za koje je poslano 19,8 posto upita, a zatim i za kuće za koje je poslano 15 posto upita.
Za nekretnine koje su se putem oglasnika Crozilla.com tijekom svibnja prodavale na području Zagreba poslano je 21,6 posto od ukupnog broja upita, a zatim 19,2 posto upita za područje Istarske županije, te 17,4 posto za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Svi oglasi s Crozilla.com automatski se prebacuju na inozemne portale u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, pa potencijalni strani kupci imaju mogućnost slanja upita za nekretnine na području Hrvatske koje ih zanimaju. Istraživanje oglasnika Crozilla.com pokazalo je kako je najveći broj stranaca tijekom svibnja pokazao interes za nekretninama koje se prodaju na području Istarske županije (35,8 posto), zatim Primorsko-goranske (18,2 posto), Splitsko-dalmatinske (15 posto) te Zadarske (13,7 posto).
Analiza poslanih upita pokazala je kako su strance tijekom svibnja najviše zanimale kuće za prodaju za koje je poslano preko 45 posto od ukupnog broja upita. Velik su interes pokazali i za građevinskim zemljištima (14,1 posto upita), te za stanovima za prodaju (12,8 posto).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>