Što se događa sa subvencijama za stambene kredite i kada kreće novi novi krug?

Što se događa sa subvencijama za stambene kredite? Mnogi su već sve pripremili, neki dali i predujam, ali iz resornog ministarstva još nemaju dobre vijesti

novac-cijena

Mladi do novog stana uz državnu pomoć neće moći doći u rujnu jer će novi krug subvencija stambenih kredita krenuti najranije u listopadu. No pitanje je hoće li ga uopće biti, piše  Dnevnik.hr.

“Želja je da se nastavi program, ali s obzirom na činjenicu da je većina sredstava korištena za mjere gospodarskog oporavka zbog krize uzrokovane koronavirusom, u očekivanju smo novih projekcija proračuna i kalkulacija o raspoloživosti sredstava za provedbu samog projekta. Javnost će se u najkraćem mogućem roku obavijestiti o mogućem datumu objave novog natječaja”, stoji o odgovoru Ministarstva graditeljstva za Dnevnik.hr.

Bivši ministar Predrag Štromar pritišće svog nasljednika. Program je pokrenuo u prošlom mandatu, gorljivo ga branio od kritičara te je za podršku Vladi u Saboru tražio upravo nastavak stambenih subvencija.

“Ja sam siguran da za ovu godinu ima sredstava da se može ići u natječaj. Apeliram da se to učini čim prije jer puno ljudi pita kad će biti natječaj“, rekao je Štromar.

novac-kovanice-sat-crozilla

Mnogi već dosad obavili svu potrebnu birokraciju

Nestrpljivi građani pritišću i svoje kreditne posrednike jer su mnogi već dosad obavili svu potrebnu birokraciju.

“Kod nas već nekoliko stotina klijenata čeka samo pravu vijest iz APN-a (Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama) i Ministarstva graditeljstva da preda dokumentaciju u banku. Ako ne bude APN-a, ići će na redovne stambene kredite, ali svi nestrpljivo čekaju da iskoriste subvenciju“, rekao je kreditni posrednik Hrvoje Travnikar za Dnevnik.hr.

Upiti nestrpljivih građana obasipaju i same banke. Dnevnik.hr piše kako iz Hrvatske udruge banaka ističu da banke žele i spremne su za novi krug poticaja ako ga bude. Zbog korone će, kažu, još uvijek za neke klijente biti pooštreni uvjeti za dobivanje kredita.

Izvor: Dnevnik.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>