Stanovi za najam u Splitu traženiji nego u Zagrebu

Kada su u pitanju kupnja ili najam nekretnina podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako domaći i inozemni kupci ne pokazuju uvijek interes za istim područjima. To i nije neobično budući da stranci u Hrvatskoj najčešće kupuju nekretnine za odmor, dok domaći kupci uglavnom rješavaju stambeno pitanje.

Split-Crozilla-nekretnine

Zagreb je i u svibnju ostao najtraženiji grad za kupnju kuća, stanova ili zemljišta, no kada je riječ o potražnji za najmom stanova, svibanjski podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je glavni grad nakon dugo vremena ipak izgubio vodstvo.

Zagrebu je „za dlaku“ umaklo već ustaljeno mjesto najtraženijeg grada za najam stanova, a u svibnju ga je, nakon dugo vremena, u uskoj utrci pretekao Split. Naime, dok u Splitu dolazak turističke sezone predstavlja i dolazak većeg broja stranih i domaćih gostiju kao i sezonskih radnika, odnosno povećanju potražnju za najmom, proljeće i početak ljeta u Zagrebu označavaju odljev studenata iz unajmljenih stanova, a time i blagi pad potražnje za dugoročnim najmom.
Uz prethodno navedene, Rijeka, Zadar, Osijek i Pula također su bili među najtraženijim gradovima za najam stanova. Osim domaćih, tražili su ih i strani posjetitelji oglasnika Crozilla.com od kojih su najbrojniji bili iz BiH, Njemačke, Slovenije, Crne Gore, Austrije i Srbije.

Zagreb, Osijek, Pula, Split, Zadar i Rijeka – gradovi su u kojima glavnina posjetitelja oglasnika Crozilla.com najčešće pretražuje ponudu stanova za prodaju.
Kada je riječ o potencijalnim kupcima iz inozemstva, najbrojniji su bili oni koje su zanimali zagrebački stanovi, a pritom je najčešće bila riječ o posjetiteljima iz susjedne Bosne i Hercegovine te onima iz Njemačke. Osim zagrebačkih, strance su zanimali i stanovi u Umagu, na Krku, te u Rijeci i Novigradu.

Najveća svibanjska potražnja za kućama koje se prodaju putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com zabilježena je u Zagrebu, Osijeku, na otoku Viru i u Zadru.
Nijemci, Slovenci, Srbi, Švicarci i Austrijanci u svibnju su bili najčešći inozemni posjetitelji zainteresirani za kuće, a uglavnom su ih zanimale one u Poreču, Vodicama, Viru i Zagrebu.

Domaći su posjetitelji najčešće pretraživali ponudu građevinskih zemljišta u Zagrebu, Zadru, Poreču i Umagu. Stranci, uglavnom posjetitelji iz Austrije, Njemačke, Slovenije i Švicarske, najviše su tražili zemljišta na moru, a najzanimljivije im je bilo istarsko područje, gdje prednjači Poreč, a zatim područje Zadra i Vodica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>