Stanovi za najam najskuplji i najtraženiji u Zagrebu

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su tijekom kolovoza prosječne oglašavane cijene najma stanova površine do 100 „kvadrata“ dosezale vrijednosti i od 920 eura.

Usporedimo li prosječne tražene cijene najma u gradovima poput Zagreba, Rijeke, Splita, Zadra i Opatije – podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako su tijekom kolovoza najviše najamnine stanova površine između 20 i 80 „kvadrata“ zabilježene u Zagrebu. Najamnine većih stanova, onih od 80 do 100 metara kvadratnih, najviše prosječne vrijednosti bilježe u Splitu i Opatiji, gdje su bile oko 100 eura više od zagrebačkih.

stan-crozilla-bicikl1

Za najam stanova površine od 40-60 metara kvadratnih, prema podacima oglasnika Crozilla.com, u kolovozu se u prosjeku tražilo oko 410 eura.
Najveći porast cijena ovakvih stanova bilježi Zagreb gdje su najamnine porasle za 1,5 posto, a u prosjeku su iznosile 480 eura. U Opatiji i Splitu cijene najma su iznosile oko 440 eura, a u Rijeci i Zadru oko 340 eura.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su stanovima površine između 60 i 80 „kvadrata“ najamnine u prosjeku iznosile oko 570 eura. U ovoj je „kategoriji“ tijekom kolovoza ponovno bio najskuplji Zagreb koji ujedno bilježi i najveći mjesečni porast cijena od 5,3 posto.
Za najam stanova takvih površina u Zagrebu se u prosjeku tražilo oko 700 eura, dok su primjerice u Splitu cijene najma bile oko 100 eura niže, a u Zadru 200 eura niže nego u glavnom gradu.
Unatoč porastu od 0,7 posto, najamnine stanova ovih površina u Rijeci su bile niže no u drugim gradovima koji su uvršteni u ovo istraživanje, a za njih se u prosjeku tražilo oko 430 eura.

Oglašavane cijene najma stanova 80 do 100 četvornih metara tijekom kolovoza su u prosjeku iznosile oko 770 eura. Najviše prosječne vrijednosti zabilježene su u Splitu gdje se za najam, prema podacima Crozilla.com u prosjeku tražilo čak 920 eura, što je 0,1 posto više no mjesec ranije, te u Opatiji gdje su porasle za 0,2 posto i iznosile 911 eura. U Zagrebu su prosječne oglašavane cijene najma takvih stanova iznosile 808 eura što predstavlja mjesečni porast od 1,8 posto.

Zagreb i dalje najtraženiji

Zagreb-crozilla-nekretnine

Zagreb, Rijeka, Zadar, Split i Osijek gradovi su u kojima se putem oglasnika Crozilla.com tijekom kolovoza najčešće pretraživala ponuda stanova za najam.
Kada je riječ o Zagrebu, centar je i dalje dio grada u kojem vlada najveća potražnja, a traženi su bili i stanovi za najam na području Trešnjevke, zatim Sesveta, Maksimira i Dubrave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>