Stanovi u Zagrebu preko 30 posto skuplji od kuća

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene zagrebačkih stanova zabilježile porast vrijednosti na mjesečnoj i na godišnjoj razini.

stanovi-prodaja-Zagreb-crozilla

Usporedimo li prosječne oglašavane cijene kuća i stanova, srpanjska razlika u Zagrebu iznosi preko 30 posto. Naime, za kvadratni metar kuće, s uključenom cijenom okućnice u prosjeku se tražilo 1249 eura, a za kvadrat stana čak 600 eura više.
Cijene zagrebačkih kuća koje su tijekom srpnja oglašavane putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com na godišnjoj su razini porasle za 3,5 posto, te za 6,5 posto u odnosu na 2016. godinu, dok na mjesečnoj razini ne bilježe promjenu vrijednosti.

Cijene stanova više no prijašnjih godina

Za kvadratni metar stana u Zagrebu tijekom srpnja se u prosjeku tražilo 1849 eura što je 0,1 posto više no mjesec ranije, te gotovo 10 posto više nego u istom mjesecu lani. U odnosu na 2016. godinu srpanjske su cijene porasle za 16,4 posto, odnosno 15,5 posto u odnosu na 2015. godinu.
Najveći mjesečni porast zabilježen je u Novom Zagrebu u kojem su cijene stanova porasle za 1,3 posto i popele se na 1483 eura po kvadratnome metru.
Na istočnom dijelu grada cijene stanova u prosjeku su oglašavane su po 1725 eura što je 1,1 posto više no mjesec ranije.
U odnosu na lipanj, Centar bilježi promjenu o visini od tek jednog eura po kvadratnome metru, pa je tamošnja srpanjska cijena iznosila 2156 eura.
Na zapadnom su dijelu grada cijene stanova porasle u visini od 0,3 posto, a cijena kvadratnog metra iznosila je 1697 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>