Stanovi u Zagrebu najtraženiji, u Dubrovniku najskuplji

Prema podacima portala Crozilla.com, tijekom listopada je većina gradova zabilježila pad oglašavanih cijena stanova, a one su u prosjeku bile 0,3 posto niže no mjesec ranije.

nekretnine-dubrovnik-crozilla

Cijene stanova tijekom listopada ne bilježe velika mjesečna odstupanja, a najveći pad bilježe Bjelovar i Dubrovnik, dok Split i Varaždin bilježe najveći porast cijena. Jedva zamjetne promjene u cijenama na mjesečnoj razini zabilježene su u Sisku, Vukovaru, Puli i Opatiji.
Bjelovarskim stanovima cijena je na mjesečnoj razini pala za 1,4 posto, a prosječna tražena cijena iznosila je 823 eura po metru kvadratnom.
U Dubrovniku je tražena cijena stanova tijekom listopada u prosjeku iznosila 3144 eura po „kvadratu“, što je 1,2 posto manje no mjesec ranije.
Promjena cijene ima negativan predznak i u Zadru gdje su stanovi oglašavani po prosječnoj cijeni od 1724 eura, a taj iznos pokazuje mjesečni pad od 1,1 posto .
Pad cijena od 0,4 posto tijekom listopada je zabilježen u Rijeci i Zagrebu. Riječki su stanovi oglašavani po prosječnoj traženoj cijeni od 1353 eura po metru kvadratnom, dok se u Zagrebu za „kvadrat“ u prosjeku tražio 1601 euro.
Mjesečni pad cijena od 0,8 posto, prema statistikama portala Crozilla.com tijekom listopada bilježi Umag, dok Split u jednakom postotku bilježi porast cijena. U Umagu je prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana iznosila 2031 euro, a u Splitu 2201 euro.
Po prosječnoj traženoj cijeni od 1083 eura po metru kvadratnom oglašavani su tijekom rujna stanovi u Varaždinu, a taj je iznos 0,7 posto veći no mjesec ranije.
Mjesečni porast cijena tijekom listopada zabilježen je i u Osijeku gdje su cijene stanova porasle za 0,2 posto, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 973 eura.

cijene-stanova-10-2015-crozilla

Prosječne tražene cijene stanova tijekom listopada 2015., izvor: Crozilla.com

Domaći traže stanove u Zagrebu, stranci najviše na moru

Tijekom listopada na portalu Crozilla.com najviše su se pretraživali stanovi na području Zagreba, Splita, Samobora, Osijeka i Rovinja. Posjetitelji iz stranih zemalja najviše su pretraživali stanove u Opatiji, Zagrebu, Rijeci i Splitu, a najčešće su dolazili iz Švicarske, Njemačke i Belgije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>