Stanovi u Zagrebu i dalje su prvi na ljestvici potražnje

Najveći broj posjetitelja oglasnika Crozilla.com u rujnu je pretraživao stanove, najčešće one za prodaju ili najam u Zagrebu.
Inozemnim su posjetiteljima prioritet uglavnom nekretnine na Jadranu, no kada je riječ o stanovima, u rujnu su ipak na prvo mjesto stavili Zagreb.
stanovi-zgrada-nekretnina-2

Traženi i stanovi za najam

Bez obzira radi li se o stranim ili domaćim posjetiteljima oglasnika Crozilla.com, u rujnu je najveća potražnja vladala za stanovima na zagrebačkom području.
Nakon Zagreba, najtraženiji gradovi za kupnju stanova bili su Osijek, Split, Pula, Poreč i Zadar. Osim domaćih posjetitelja, stanovi su bili zanimljivi i onima iz inozemstva, a glavnina takvih u rujnu je dolazila iz BiH, Njemačke, Slovenije, Švicarske i Austrije. Potencijalne su strane kupce, osim zagrebačkih stanova, zanimali i oni na području Krka, Crikvenice i Umaga.

Rujan je mjesec kada se u brojne gradove, zbog početka akademske i školske godine, slijeva velik broj studenata i đaka. Većina onih koji nisu bili u mogućnosti dobiti sobu u učeničkom ili studentskom domu, mora useliti u unajmljene stanove. Najfrekventnije tržište dugoročnog najma stanova upravo je ono zagrebačko, stoga je Zagreb i u rujnu bio najtraženiji grad po pitanju stanova za najam. Osim zagrebačkih, uvelike su se pretraživali i stanovi u Splitu, Rijeci i Zadru. Osim domaćih posjetitelja, ponudu stanova za najam na oglasniku Crozilla.com, pretražuju i strani posjetitelji, koji su u najvećem broju dolazili iz BiH, Njemačke, Srbije i Slovenije.

Osijek favorit za kupnju kuće

Najtraženiji grad za kupnju kuće u rujnu je na oglasniku Crozilla.com bio Osijek. Na drugom se mjestu našao Zagreb, a slijede ga Poreč, Zadar i Pula. Glavninu inozemnih posjetitelja koji su u rujnu na oglasniku Crozilla.com pretraživali kuće, činili su posjetitelji iz Njemačke, a nakon njih interes su pokazali i Austrijanci, Švicarci i Slovenci. Strani posjetitelji zainteresirani za ponudu kuća, posebnu su pažnju posvetili ponudi na Viru, a zatim i u Vodicama i Poreču.

Stranci traže zemljišta na moru

Zagreb, a zatim i Zadarska županija (posebno Zadar i Vir), te Pula i Kaštela, područja su u kojima su se u rujnu najviše pretraživala građevinska zemljišta. Uz domaće, zemljišta su na oglasniku za nekretnine Crozilla.com pretraživali i inozemni kupci koje je uglavnom zanimala ponuda na moru. Austrija, Slovenija, Njemačka i Slovačka zemlje su iz kojih je dolazio najveći broj stranih posjetitelja zainteresiranih za zemljišta. Crikvenica i Vir bili su im najčešće pretraživana područja, a uz navedene, velik je interes bio i za zemljištima u županijama Zadarskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>