Stanovi u suterenu – jeftini bez obzira na lokaciju

Na portalu Crozilla.com, na području Zagreba među jeftinijima su stanovi smješteni u suterenu, a njihove se cijene i u samom središtu grada nerijetko kreću tek po nekoliko stotina eura po metru kvadratnom.

stan-suteren-crozilla
Mnogo je kriterija koji određuju cijene stanova, no oni u suterenu mnogo su jeftiniji od ostalih. Na portalu Crozilla.com njihove su cijene niže od prosjeka, često tek nekoliko stotina eura po metru kvadratnom, a bez obzira no lokaciju rijetko kojem se za „kvadrat“ traži preko 1000 eura.
Nedostatak prirodne svjetlosti, manji protok svježeg zraka, te pojava vlage ili plijesni – neki su od razloga koji ponekad stanove u suterenu čine manje atraktivnima od drugih. No, njihova glavna prednost pred ostalim stanovima je niska cijena, a upravo je taj faktor vrlo često presudan kod kupnje nekretnina.
Borislav Vujović, direktor agencije za nekretnine Opereta d.o.o. iz Zagreba za portal Crozilla.com rekao je kako potražnja za stanovima u suterenu nije velika te da ih kupci izbjegavaju, a pri prodaji su njihove cijene niže od 1000 eura po metru kvadratnom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>