Stanovi skuplji od kuća

Cijene stanova više od cijena kuća

Prema podacima portala Crozilla.com prosječne tražene cijene kuća tijekom lipnja su zabilježile nešto niže vrijednosti no tijekom svibnja.
kuca-crozilla
Na portalu Crozilla.com porast cijena je zabilježen u Vukovaru (2,4 posto), Šibeniku (2,6 posto), Varaždinu (2,7 posto) i Splitu (3,3 posto).
Najskuplje kuće koje su u lipnju oglašavane na portalu Crozilla.com nalaze se na području Dubrovnika, a prosječna tražena cijena im je iznosila 3448 eura po metru kvadratnom. Visoke cijene „kvadrata“ kuća oglašavane su i u Splitu gdje se u prosjeku kreću po 2207 eura, a taj je iznos 3,3 posto viši no mjesec ranije.
Najniže cijene kuća tijekom lipnja su oglašavane u Sisku gdje se za metar kvadratni, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 511 eura. Niske cijene „kvadrata“ su zabilježene i u Vukovaru, gdje je prosječna tražena cijena iznosila 519 eura, te u Bjelovaru gdje se za metar kvadratni tražilo 582 eura.
Cijene zagrebačkih kuća, prema statistikama portala Crozilla.com, na mjesečnoj su razini pale za 5,3 posto, a za jedan se metar kvadratni, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 1186 eura.
Pulskim je kućama prosječna tražena cijena pala za 1,5 posto, pa se spustila na 1404 eura.
Pad cijena od 0,2 posto, prema statistikama portala Crozilla.com zabilježen je u Rijeci, gdje je prosječna tražena cijena iznosila 1194 eura, te u Zadru gdje se tijekom lipnja za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1683 eura.
U Osijeku je na mjesečnoj razini zabilježeni pad cijena iznosio tek 0,3 posto, pa su se cijene kuća spustile na 624 eura, tek 2 eura niže no mjesec ranije.

Stanovi skuplji od kuća

Lipanjske su cijene na portalu Crozilla.com u prosjeku išle na ruku kupcima kuća s obzirom da su one u većini gradova bile niže no cijene stanova.
Tijekom lipnja su cijene kuća bile više od cijena stanova tek u Splitu i Puli. Splitskim je kućama cijena bila 39 eura po „kvadratu“ viša od cijene stana, dok u Puli razlika iznosi 84 eura.
Najveća razlika između cijene kuća i stanova tijekom lipnja je na portalu Crozilla.com zabilježena u Zagrebu gdje su kuće u prosjeku bile čak 386 eura po metru kvadratnom jeftinije od stanova, te u Osijeku gdje je razlika iznosila 353 eura. Vidna razlika zabilježena je i u Varaždinu gdje iznosi 346 eura po metru kvadratnom.
Najmanja razlika između cijena tih dviju vrsta nekretnina zabilježena je u gradu s najvišim cijenama istih – u Dubrovniku gdje su stanovi bili tek 29 eura po „kvadratu“ skuplji od kuća.

cijene-kuca-stan-06-2015-CrozillaGraf: Prosječne tražene cijene kuća i stanova tijekom lipnja 2015., izvor: Crozilla.com

Kuće u Zagrebu najtraženije

U lipnju su se na portalu Crozilla.com kuće najviše pretraživale na području Zagreba, zatim Zadra, Splita, Osijeka i Rijeke. Potencijalni strani kupci su najviše pretraživali kuće u Zadru, Splitu, Zagrebu i Dubrovniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>