Stanovi jeftiniji od kuća

Na mjesečnoj razini, srpanjske su cijene zabilježile pad vrijednosti u većini gradova, iznimka je tek Split u kojem su cijene na mjesečnoj razini zabilježile blagi porast.

Kuća ili stan?
kuca ili stan CrozillaPrema podacima portala Crozilla.com tijekom srpnja cijene stanova su u prosjeku bile niže no cijene kuća, a Zadar, Split ili Šibenik neki su od gradova u kojima je tijekom srpnja ta razlika bila vidljiva.
Na područjima na kojima vlada velika potražnja za stanovima, poput Zagreba, cijene stanova više su od cijena kuća, a u Zagrebu je razlika u cijeni tijekom srpnja iznosila gotovo 400 eura za jedan metar kvadratni. U Rijeci su srpanjske cijene stanova bile za oko 170 eura po metru kvadratnom više od cijena kuća. Na nekim su područjima srpanjske cijene „kvadrata“ kuće i stana bile gotovo jednake, primjerice u Puli u kojoj su stanovi u prosjeku bili skuplji tek za 2 eura po kvadratu, te u Dubrovniku u kojem razlika iznosi 50 eura po metru kvadratnom.

Kuće u Zagrebu najtraženije
Tijekom mjeseca srpnja, prema podacima portala Crozilla.com, najveća potražnja vladala je za kućama na području Zagreba, zatim Istarske, Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske i Zadarske županije.
Govorimo li o strancima koji su tijekom srpnja pretraživali oglase za kupnju kuća putem portala Crozilla.com najveći broj ih je dolazio iz Njemačke, Slovenije, BiH i Austrije, a najviše su pretraživali kuće na području Istre zatim Zagreba, te Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Primorsko-goranske županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>