Šibenik u centru pozornosti

Posljednjih se tjedana u centru pozornosti sveopće javnosti našao Šibenik. Posjet Brada Pitta, jedne od najvećih filmskih zvijezda današnjice bio je dovoljan razlog da se o tom gradu počne naveliko pričati.

Razlog njegova posjeta, navodno se može svrstati upravo u domenu tržišta nekretnina, s obzirom da prema nekim navodima, popularni glumac planira svoje milijune uložiti upravo u tamošnje tržište nekretnina.

sibenik-crozilla

Rastu cijene nekretnina u Šibeniku

Prema podacima oglasnika Crozilla.com, Šibenik po pitanju cijena nekretnina ne odudara mnogo od drugih Jadranskih gradova, a najčešće se nalazi negdje u sredini: jeftiniji je od primjerice Dubrovnika, Splita, Umaga, pa i Zadra, a opet nešto skuplji od Rijeke, Senja ili Pule.
Statistike oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazale su kako su oglašavane cijene stanova tijekom kolovoza zabilježile porast vrijednosti i na mjesečnoj i na godišnjoj razini.

Prosječne tražene cijene stanova u Šibeniku tijekom kolovoza su iznosile 1467 eura po metru kvadratnom. Raspon cijena stanova u tom je gradu bio dosta širok, naime, putem oglasnika Crozilla.com prodavali su se stanovi čije su cijene iznosile tek nekoliko stotina eura po metru kvaratnom, kao i oni s cijenama „kvadrata“ i od nekoliko tisuća eura.

Niže cijene metra kvadratnog u Šibeniku obično imaju stanovi većih površina, oni kojima je potrebna adaptacija, kao i stanovi „smješteni“ na etaži obiteljske kuće.

Kuće u Šibeniku jeftinije od stanova

U Šibeniku se mogu u središtu grada mogu pronaći stanovi s cijenom nižom od 800 eura po metru kvadratnom, ali se također mogu pronaći i adaptirani stanovi s pogledom na more čije cijene dosežu iznose veće od 4.000,00 eura po metru kvadratnom.

Gledajući cijenu „kvadrata“, kuće na šibenskom području tijekom kolovoza su putem Crozilla.com oglašavane po 1362 eura, što je 7,2 niže od cijene stanova. Vrijednost tamošnjih kuća tijekom kolovoza je na mjesečnoj razini zabilježila porast, pa su cijene bile 1,4 posto više no tijekom srpnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>