Saznajte kako se kreću cijene stanova

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako prosječne oglašavane cijene stanova tijekom siječnja ne bilježe značajne mjesečne razlike.
Na godišnjoj je razini najveći pad zabilježen u Bjelovaru gdje su cijena stanova pale za 7,5 posto, dok su u Splitu, Zagrebu i Dubrovniku bile gotovo 4 posto više no lani u istom mjesecu.

crozilla-stan-mladi-par

U Splitu najveći mjesečni pad cijena

Poredak najskupljih i najjeftinijih gradova po pitanju cijena stanova nije se promijenio niti u novoj godini. Naime, gradovi s najviše stanova visokih cijena i dalje se nalaze na obali, te su se i tijekom siječnja na tim područjima mogli pronaći oni s cijenama „kvadrata“ i po 10000 eura. Na kontinentalnim područjima u većini su se gradova oglašavane cijene kretale najviše do oko 2000 eura, a izuzetak je bio tek Zagreb u kojem je bilo i onih s cijenama od 5000 eura po metru kvadratnom.

Prema podacima portala Crozilla.com siječanj je u brojnim gradovima donio niže cijene stanova, no najveći mjesečni pad bilježi Split. Tamošnje su cijene pale za 1,4 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 2206 eura – što je tridesetak eura manje no mjesec ranije.
Pad cijena od 0,2 posto zabilježen je u Osijeku, gdje je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 972 eura, te u daleko skupljoj Opatiji u kojoj se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo čak 2907 eura.

Prema podacima oglasnika Crozilla.com najskuplji stanovi i u siječnju su oglašavani na području Dubrovnika gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 3009 eura, što je 0,5 posto manje no mjesec ranije. U jednakom su postotku Bjelovar i Šibenik zabilježili pad, a Zadar porast cijena. Prosječna cijena metra kvadratnog stanova u Bjelovaru je iznosila 809 eura, u Šibeniku 1435 eura, a u Zadru 1747 eura.
Siječanj je donio blagi mjesečni porast cijena zagrebačkih stanova od 0,6 posto, pa je prosječna tražena cijena, prema podacima portala Crozilla.com, iznosila 1621 euro po metru kvadratnom.

Najtraženiji gradovi su…

Tijekom siječnja se putem portala Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova na području Zagreba, Splita, Zadra, Osijeka i Pule. Kada je riječ o najtraženijem gradu, Zagrebu, najviše su se pretraživali stanovi na području centra, zatim Trešnjevke, Maksimira i Jaruna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>