Rekordna turistička sezona

OPATIJA – Ovogodišnja turistička sezona najbolja je do sada i  bit će rekordna, uz 6 posto više dolazaka i 3 posto više noćenja.

Rečeno je to na sjednici Vladina povjerenstva za turizam u Opatiji na kojoj je sudjelovala i premijerka Jadranka Kosor. Na sjednici se raspravljalo o nautičkom turizmu, ali i o ukupnim rezultatima sezone.

Sve županije primorske Hrvatske zabilježile su porast broja noćenja od četiri do 12 posto. Najbolje je rezultate ostvarila Dubrovačko-neretvanska s 12 posto. Najviše je gostiju došlo iz Njemačke i Austrije. Zanimljivo je da je Rusa bilo više za gotovo 30 posto, a istovremeno je Talijana bilo 13 posto manje. Jadran je posjetilo više od osam milijuna turista, koji su ostvarili gotovo 52 milijuna noćenja. Financijski rezultati u nautičkom turizmu bolji su nego prošle godine, premda je popunjenost jednaka.


U dolascima i noćenjima turista neće biti velike razlike, ali sada Hrvatska treba raditi na kvaliteti ponude, jedan je od zaključaka sjednice.

Izvor: http://www.seebiz.eu/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>