Provjerite u kojem su gradu stanovi najskuplji

U unutrašnjosti rijetki gradovi s cijenama „kvadrata“ iznad 1000 eura

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako je tijekom studenog paleta prosječnih oglašavanih cijena stanova bila dosta široka, a one su se kretale u rasponu od oko 600 eura do preko 3000 eura.

crozilla-stanovi-prodaja

Najniže cijene stanova zabilježene su u kontinentalnom dijelu gdje su tek rijetki gradovi poput Zagreba i Varaždina imali prosječne oglašavane cijene više od 1000 eura po metru kvadratnom. Prema podacima portala za nekretnine Crozilla.com u Bjelovaru se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 816 eura, u Sisku 778 eura, a u Osijeku 975 eura.

Varaždin na mjesečnoj razini bilježi porast cijena od 1,5 posto, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1099 eura. Zagreb, kao i Osijek, tijekom studenog bilježi 0,2 posto više cijene no mjesec ranije, a prosječna tražena cijena stanova oglašavanih na portalu Crozilla.com u glavom je gradu iznosila 1604 eura po metru kvadratnom.

Na Jadranu najskuplji „kvadrati“

Statistike portala Crozilla.com za mjesec studeni pokazale su kako najveći mjesečni porast cijena bilježe Šibenik i Senj. Prosječna tražena cijena metra kvadratnog u Senju se popela na 1261 euro, a u Šibeniku na 1437 eura.
Unatoč najvećem mjesečnom padu od 3,8 posto, Dubrovnik i dalje drži titulu grada s najvišim cijenama stanova, a one su u studenom iznosile 3024 eura po metru kvadratnom.

Cijene „kvadrata“ stanova oglašavanih na portalu Crozilla.com još se uvijek „drže“ u Opatiji, gdje su porasle za 0,6 posto i popele se na 2960 eura, te u Splitu gdje su porasle za 0,9 posto i tijekom studenog u prosjeku iznosile 2220 eura. Iako bilježe mjesečni pad cijena od 0,8 posto, cijene stanova u Umagu su i dalje ostale više od prosječnih, a za metar kvadratni u prosjeku se tražilo 2014 eura.

Ipak, nisu u svim gradovima na Jadranu cijene tako visoke, već ima i onih u kojima su nešto „pristupačnije“. Prema podacima portala Crozilla.com u Zadru je prosječna tražena cijena stana iznosila 1754 eura po metru kvadratnom što na mjesečnoj razini predstavlja porast od 1,7 posto. Prosječne tražene cijene porast bilježe i u Rijeci gdje su bile 0,7 posto više, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1362 eura. Poreč bilježi mjesečni pad od 1,1 posto, a prosječna tražena cijena spustila se na 1724 eura. Pad cijena od 0,3 posto tijekom studenog zabilježen je i u Puli, gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1317 eura.

cijene-stanova-11-2015-crozilla

Prosječne tražene cijene stanova tijekom studenog 2015., izvor: Crozilla.com

Najviše se traže stanovi u Zagrebu

Putem portala Crozilla.com tijekom studenog su se najviše pretraživali stanovi na području Zagreba, a zatim i oni u Splitu, Puli, Zadru i Osijeku. Strani posjetitelji koji su pretraživali stanove za prodaju najviše su gledali one u Zagrebu, Poreču, Osijeku, Rijeci, Puli i Splitu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>