Provjerite koji su zagrebački kvartovi najatraktivniji za kupnju stana

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se cijene nekretnina u Zagrebu i tijekom studenog nastavile kretati uzlaznom putanjom.

stanovi-zgrade
Za kvadratni metar stana u Zagrebu tijekom studenog se tražilo 1905 eura što je 0,7 posto više no mjesec ranije, a u jednakom su postotku porasle i cijene kuća. No, njihova je vrijednost ipak bila niža nego kada je riječ o stanovima, i to čak za 664 eura po kvadratu, pa su kuće, s uključenom cijenom okućnice u prosjeku oglašavane po 1261 euro po metru kvadratnom.
Valja imati na umu kako nisu svi dijelovi Zagreba jednako atraktivni za kupnju stanova, niti su u čitavom gradu njihove cijene jednako porasle.

Najtraženiji zagrebački kvartovi, kada su u pitanju stanovi za prodaju, tijekom studenog su na oglasniku Crozilla.com ovim redoslijedom bili Trešnjevka, Centar, Donji grad, Maksimir, Jarun i Špansko.

Najviše cijene zagrebačkih stanova i dalje se nalaze u središtu grada gdje se u studenom za kvadrat u prosjeku tražilo 2212 eura što je 0,5 posto više no mjesec ranije, te 8,3 posto više no u istom mjesecu lani.
Najveći godišnji porast zabilježen je na području Novog Zagreba. Tamošnje su cijene bile 15,2 posto više no lanjske, te 1 posto više no mjesec ranije, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 1574 eura.
Gotovo 10 posto više od prošlogodišnjih bile su tijekom studenog cijene stanova na istočnom dijelu grada. Njihove su vrijednosti, prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, na mjesečnoj razini porasle za 1,4 posto, pa je kvadratni metar u prosjeku oglašavan po 1760 eura.

Kvartovi zapadnog dijela Zagreba bilježe godišnje poskupljenje stanova u visini od 11,7 posto. Njihove su cijene porasle za 0,2 posto na mjesečnoj razini, a prosječna vrijednost kvadratnog metra oglašavana je po 1751 euro.

Neovisno o dijelovima grada, najniže cijene ipak postižu stanovi u suterenu ili u potkrovlju, oni smješteni na katu obiteljskih kuća, te derutni stanovi ili oni u roh-bau izvedbi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>