Provjerite kako se kreću cijene najma stanova i gdje je potražnja najveća

Crozilla.com donosi istraživanje cijena najma stanova površine između 20 i 100 metara kvadratnih u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Opatiji.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su tijekom veljače najviše oglašavane cijene najma zabilježene na području Zagreba u kojem je ujedno i potražnja bila najveća.Rent-Crozilla
Zagreb, Zadar, Split, Pula i Rijeka gradovi su u kojima se tijekom veljače najčešće pretraživala ponuda stanova za najam.

Kada je riječ o veličini stanova, oni manjih površina traženiji su no veliki, bez obzira radi li se o kupnji ili najmu. Tako su se tijekom veljače garsonijere  za najam oglašene na oglasniku Crozilla.com najčešće pretraživale na području Zadra, a zatim Zagreba i Rijeke.

Cijene najma stanova do 100 „kvadrata“

Prosječna tražena najamnina stanova u Zagrebu površine od 20 do 100 „kvadrata“ iznosila je oko 560 eura. Stanovi navedenih veličina u Rijeci su putem Crozilla.com oglašavani po cijeni od oko 400 eura, u Zadru oko 420 eura, u Opatiji 540 eura, te u Splitu oko 550 eura.

Za najam stanova površine između 20 i 40 metara kvadratnih tijekom veljače se u prosjeku tražilo oko 290 eura. Na oglasniku Crozilla.com oglašavane cijene takvih stanova kreću se od oko 150 eura i penju se do 800 eura. Među gradovima koji su obuhvaćeni ovim istraživanjem, najviše cijene najma manjih stanova zabilježene su u Zagrebu, gdje se tijekom veljače u prosjeku tražilo 366 eura, te u Splitu 315 eura. Niže cijene zabilježene su u Zadru gdje su najamnine takvim stanovima tijekom veljače iznosile oko 240 eura.

Stanovima površine između 40 i 60 „kvadrata“ mjesečne su najamnine u prosjeku iznosile oko 400 eura. U Zagrebu se za najam takvih stanova tražilo 478 eura, a u Rijeci daleko manje: 341 euro.

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, tijekom veljače se za najam stanova od 60 do 80 metara kvadratnih u prosjeku tražilo oko 560 eura. U Splitu su prosječne najamnine takvih stanova iznosile 634 eura, što je 10 eura više nego u Zagrebu, odnosno oko 200 eura više nego u Rijeci.

Stanovima velikih površina, onima između 80 i 100 „kvadrata“ najviše tražene najamnine tijekom veljače zabilježene su u Opatiji, gdje su iznosile oko 880 eura, te u Splitu 815 eura. U istom se mjesecu putem oglasnika Crozila.com za najam stanova tih površina u Zadru u prosjeku tražilo 540 eura, a u Rijeci 550 eura. U Zagrebu je tijekom veljače prosječna tražena cijena najma stanova površine između 80 i 100 metara kvadratnih iznosila oko 780 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>