Provjerite kako se kreće cijena novogradnje

Kvalitetna gradnja, suvremeni materijali, raspored i prilagodba prostora prema vlastitim potrebama, osigurana parkirališna mjesta, sređena dokumentacija – samo su neki od razloga zbog koji se kupci danas odlučuju za kupnju novogradnje.

gradnja-stanova
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se tijekom travnja stanovi u novogradnji najčešće pretraživali na području Zagreba, Zadra i Splita, a najtraženiji zagrebački kvartovi bili su Trešnjevka i Špansko.
Najskuplje je „kvadrate“ novih stanova moguće pronaći na moru, pa su se tako njihove cijene u Opatiji penjale do iznosa od oko 10.000 eura, u Šibeniku oko 6.000 eura, dok su u Splitu, Poreču i Rijeci najskuplji „kvadrati“ bili nešto jeftiniji od 5.000 eura.
Najviše cijene na oglasniku Crozilla.com postižu luksuzno uređeni stanovi na dobrim lokacijama poput središta gradova ili uz obalu, kao i oni s pogledom na more. U pojedinim zgradama stanarima se pružaju usluge poput čišćenja i održavanja, ali i druge usluge koje su čak na razini onih hotelskih.
Uz gradove u unutrašnjosti kao što su Osijek, Varaždin, pa čak i Zagreb, novogradnja se po cijenama nižim od 1000 eura po kvadratnome metru može pronaći i u Rijeci.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su tijekom travnja prosječne oglašavane cijene stanova u novogradnji iznosile 1962 eura po kvadratnome metru, a najveći je mjesečni porast njihovih cijena zabilježen u Zagrebu i Senju.

Najviše cijene stanova u novogradnji tijekom travnja su zabilježene na Jadranu, tako se u Opatiji za kvadratni metar novog stana u prosjeku tražilo 3296 eura, u Splitu 2530 eura, a u Šibeniku 2245 eura.

Među gradovima koji su uvršteni u ovo istraživanje najniže su cijene zabilježene u Osijeku gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 1189 eura, što predstavlja mjesečni porast vrijednosti od 0,6 posto. U jednakom su postotku na području Varaždina cijene novogradnje pale, pa se za kvadratni metar u tom gradu tražilo 1234 eura.

Prosječna oglašavana cijena „kvadrata“ stana u novogradnji u Zagrebu je tijekom travnja na oglasniku Crozilla.com iznosila 1893 eura, što je 1,5 posto više no u ožujku. Velik mjesečni porast zabilježen je u Senju u kojem su cijene novogradnje porasle za 1,3 posto i popele se na 1558 eura po kvadratnome metru.

Mjesečni porast cijena od 0,7 posto zabilježen je u Zadru u kojem se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1960 eura, te u Puli gdje je cijena „kvadrata“ iznosila 1595 eura.

Po prosječnoj traženoj cijeni od 2063 eura po kvadratnome metru oglašavani su putem oglasnika Crozilla.com novi stanovi na području Rijeke, što pokazuje mjesečni porast cijena od 0,3 posto.

U Poreču se za kvadratni metar novog stana u prosjeku tražilo 2017 eura, a navedeni je iznos 0,2 posto veći nego mjesec ranije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>