Provjerite gdje su pale cijene novogradnje

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su, unatoč velikoj potražnji, cijene novogradnje u pojedinim gradovima uz more ipak zabilježile pad vrijednosti.

Iako nisu neuobičajeni niti oni jeftiniji od 1000 eura po kvadratu, analiza oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazala je kako su se tijekom kolovoza cijene novih stanova u nekim gradovima penjale i preko 10.000 eura po kvadratnome metru.
Najviše oglašavane cijene zabilježene su u gradovima duž Jadrana, a pritom su najviše vrijednosti imali novi, luksuzno uređeni stanovi uz obalu.

novogradnja-08-2018-crozilla

Prosječna oglašavana cijena stanova u novogradnji tijekom kolovoza 2018., izražena u eurima po kvadratnome metru. Izvor: Crozilla.com

Prema podacima oglasnika Crozilla.com prosječna oglašavana cijena kvadratnog metra novogradnje u kolovozu je u Opatiji iznosila 3104 eura, u Splitu 2485 eura, u Rijeci 2010 eura, a u Senju 1617 eura.
Unatoč velikoj potražnji za novim stanovima, u navedenim je gradovima ipak zabilježen mjesečni pad cijena. No, to i nije neobično s obzirom da glavnina kupaca nekretnina na moru ne računa na dobivanje subvencioniranih kredita, već se u velikom broju radi o inozemnim kupcima.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su nešto niže vrijednosti na mjesečnoj razini zabilježene u Varaždinu gdje su se cijene kretale od oko 800 do 1720 eura po kvadratnome metru, a prosječna tražena cijena novogradnje iznosila je 1284 eura po kvadratu.
Najviše oglašavane vrijednosti novih stanova u Osijeku su se tijekom kolovoza penjale do oko 1500 eura, a u prosjeku su iznosile 1193 eura po metru kvadratnom.

U Zagrebu je novogradnja oglašavana po prosječnoj cijeni od 2010 eura po kvadratu, no u kolovozu su se na oglasniku Crozilla.com mogle pronaći i one niže od 1000 eura, ali isto tako i one čije oglašavane vrijednosti prelaze 3700 eura.
Nešto više cijene kvadrata nego mjesec ranije zabilježene su u Zadru u kojem su oglašavane sve do gotovo 4000 eura, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 1974 eura.
U Puli se kvadrat novogradnje mogao pronaći već za 1000 eura, a njihove su prosječne vrijednosti iznosile 1685 eura.
Stanovi u novogradnji skuplji i od 6000 eura po kvadratnome metru mogli su se pronaći u Šibeniku, no prosječna cijena njihovih kvadrata tijekom kolovoza je na oglasniku Crozilla.com iznosila 2663 eura.
U Poreču se za kvadratni metar novih stanova u prosjeku tražilo 2098 eura, a njihove su se oglašavane vrijednosti penjale sve do iznosa od oko 4200 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>