Provjerite gdje su cijene stanova pale, a gdje porasle

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su tijekom veljače prosječne tražene cijene stanova bile 0,3 posto više no mjesec ranije.

Cijene stanova u najkraćem mjesecu u godini porasle su u gradovima diljem obale, a u unutrašnjosti je porast zabilježen tek u Zagrebu.
Promjena cijene stanova bilježi pozitivan predznak i na godišnjoj razini, a pritom je najveći porast zabilježen u Dubrovniku, dok Bjelovar bilježi najveći pad cijena.

stanovi-crozilla

Cijene stanova porasle na Jadranu, u unutrašnjosti padaju

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je najveći mjesečni, ali i godišnji porast zabilježen u Dubrovniku gdje su cijene bile 5,3 posto više no mjesec ranije, te 9,7 posto više no lani u istom mjesecu, a prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana se popela na 3393 eura.

U Šibeniku se tijekom veljače, prema podacima oglasnika Crozilla.com, za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 1528 eura, a taj je iznos 3,3 posto veći no mjesec ranije, te 5,5 posto veći no lani u istom mjesecu.
Porast cijena stanova tijekom veljače je zabilježen i u Zadru gdje su cijene bile 0,6 posto više no mjesec ranije, te 6 posto više no lani u istom mjesecu, za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1841 euro.

Na jadranskom je području većina gradova na mjesečnoj razini zabilježila porast vrijednosti stanova, dok je pad zabilježen tek u Senju u kojem su cijene bile niže za 2 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1238 eura.
Najveći mjesečni pad cijena tijekom veljače je zabilježen u Varaždinu. Cijene stanova u tom su gradu bile 3 posto niže no mjesec ranije, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog je iznosila 1074 eura.

Analiza oglasnika Crozilla.com pokazala je kako su cijene stanova u većini gradova u unutrašnjosti na mjesečnoj i godišnjoj razini zabilježile pad, a izuzetak je bio tek Zagreb u kojem su cijene porasle. Cijene stanova u glavnom gradu u najkraćem mjesecu u godini bile su 0,8 posto više no mjesec ranije, te 2,7 posto više no lani, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1656 eura.

U Sisku je prosječna tražena cijena stana iznosila 741 euro po metru kvadratnom, što je 2,9 posto manje no lanjske veljače. U Bjelovaru se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 778 eura, što predstavlja mjesečni pad od 1 posto, te godišnji pad cijena od 3,2 posto.
Cijene stanova u Osijeku su tijekom veljače bile 0,1 posto niže no mjesec ranije, te 1,7 posto niže no lani u istom mjesecu, a prosječna tražena cijena stana spustila se na 945 eura. U Slavonskom Brodu, prema podacima Crozilla.com cijene stanova bilježe 0,6 posto niže cijene, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 798 eura.

Zagrebački stanovi i dalje najtraženiji

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su tijekom veljače stanovi na području Zagreba bili traženiji nego u drugim gradovima. Osim u glavnom gradu, stanovi su tijekom veljače bili traženi i u Splitu, Zadru, Puli i Osijeku.
Potencijalni strani kupci koji su u drugom mjesecu pretraživali ponudu stanova za prodaju na oglasniku Crozilla.com najčešće su dolazili iz BiH, Njemačke, Slovenije, Švedske i Švicarske, a najveći su interes pokazali za onima koji se prodaju na području Zagreba, Splita, Makarske, Poreča, Krka, Osijeka i Zadra.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>