Prosječna cijena kvadrata kuće u nekim gradovima i dalje ispod 1000 eura

Cijene kuća koje su se tijekom listopada prodavale na oglasniku Crozilla.com zabilježile su porast vrijednosti na mjesečnoj i na godišnjoj razini.
U prosjeku su porasle za 0,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, te za 1,8 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, ali i za 6,6 posto u odnosu na 2016. godinu.

crozilla-cijene-kuca-10-2018
Unatoč porastu cijena, brojni su gradovi u kojima su zabilježene niže vrijednosti, dok su Bjelovar, Sisak, Osijek, Slavonski Brod ili Varaždin samo neki od gradova u kojima je prosječna oglašavana cijena bila niža od 1.000 eura po kvadratnome metru.

Najveći je pad cijena zabilježen u Bjelovaru u kojem se za kvadratni metar kuće, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo tek 438 eura, što je 3,5 posto manje no mjesec ranije, te 6 posto manje nego lani.
Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako Varaždin bilježi pad mjesečnih vrijednosti od 1,4 posto, ali ujedno i godišnji porast od 5 posto, pa se za kvadratni metar kuće u prosjeku tražilo 709 eura.
U odnosu na mjesec ranije, prosječne oglašavane cijene kuća u Osijeku su tijekom listopada pale za 1 posto, te za 3 posto u odnosu na prošlu godinu, pa su se njihove vrijednosti spustile na 580 eura po kvadratnome metru.
Unatoč mjesečnom porastu od 0,8 posto, Slavonski Brod u listopadu bilježi najveći godišnji pad cijena u visini od 8,1 posto, pa je kvadratni metar tamošnjih kuća u prosjeku oglašavan po 636 eura.
Prosječna tražena cijena kvadratnog metra kuće, s uključenom cijenom okućnice, tijekom listopada je u Zagrebu iznosila 1252 eura što je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, 0,6 posto više no mjesec ranije, te 3 posto više nego u istom mjesecu lani.

Osim u unutrašnjosti, niže mjesečne vrijednosti zabilježene su i u nekim gradovima na moru.
U Puli su cijene pale za 1,1 posto, ali su i dalje bile više no lanjske i to za 4,6 posto, pa se za kvadrat u prosjeku tražilo 1454 eura.
Rijeka bilježi mjesečni pad od 0,9 posto, te godišnji pad od 0,7 posto i cijenu kvadratnog metra od 1219 eura.
U Poreču su cijene tijekom listopada pale za 0,6 posto, pa se za kvadratni metar kuće u prosjeku tražilo 1903 eura.
Podaci oglasnika Crozilla.com u Zadru pokazuju blagi mjesečni pad od 0,2 posto, ali ujedno i 3,2 posto više godišnje vrijednosti, pa je prosječna tražena cijena kvadrata iznosila 1689 eura.
Kućama u Senju cijene su bile za 3,3 posto niže no u istom mjesecu lani, ali i za 3,8 posto više no prethodni mjesec, pa se za kvadrat tražilo 1198 eura.
Dubrovnik u listopadu bilježi još više cijene no mjesec ranije, no unatoč porastu nešto su niže nego u istom mjesecu prošle godine. Za kvadrat tamošnjih kuća, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku se tražilo 3916 eura, što predstavlja mjesečni porast od 3,1 posto, te godišnji pad od 1,5 posto.
Cijenom kuća u samom se vrhu nalazi i Opatija u kojoj se za kvadratni metar tijekom listopada tražilo jednako kao i mjesec ranije 2241 euro, što je 0,8 posto manje no prošle godine.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su godišnji porast cijena splitskih kuća od preko 15 posto, te mjesečni porast od 2,2 posto, pa se kvadrat popeo na 2328 eura.

Umag bilježi porast cijena od 0,9 posto na mjesečnoj i 7,2 posto na godišnjoj razini, pa je cijena kvadrata u prosjeku oglašavana po 1894 eura.
Porast cijena zabilježen je i u Šibeniku: 0,1 posto na mjesečnoj, te 7,8 posto na godišnjoj razini, a za kvadratni se metar tamošnjih kuća u prosjeku tražilo 1527 eura.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>