Prodaja i najam poslovnih prostora najbolje se odvijaju u rujnu

Sa završetkom dugog toplog ljeta i rujnom, mjesecom  koji će uskoro zakucati na vrata, za mnoge dolazi početak novog razdoblja.
Tako rujan najčešće označava početak školske i akademske godine, ali je i idealan trenutak za nove poslovne podhvate. Neki će poslovnjaci nakon zasluženog godišnjeg odmora nastaviti punom parom naprijed, a neki drugi će se upustiti u nove izazove i krenuti ispočetka. Bez obzira na to spadate li u prvu ili drugu skupinu, sigurno će Vas zanimati kako se kreću cijene poslovnih prostora.
Najam
Cijene najma uredskih prostorija i ordinacija u kolovozu iznose u prosjeku oko 10 eura po metru kvadratnome. Za najam takve vrste prostorije, za posao u Zagrebu, trebate izdvojiti 12 eura, u Rijeci 9 eura, u Puli 13 eura, u Splitu 10 eura, a u Zadru 11 eura.
Prosječna cijena najma u Zagrebu za skladišta ili prostore za proizvodnju iznosi 7 eura po metru kvadratnom, dok se cijene za lokale (kafići ili gastronomija) kreće u prosjeku 18 eura.

Prodaja
Kada se govori o prodaji ureda ili ordinacija, u Zagrebu je prosječna tražena cijena po metru  kvadratnome 2098 eura, u Puli 1872 eura, u Rijeci 1445, u Zadru 2067 eura i u Splitu 2100 eura.
Anita Cindrić iz “Božo – M nekretnina” kaže da se upravo u rujnu najviše traže poslovni prostori u Zagrebu – više za najam nego za prodaju, a dodaje i to kako se najveći interes pokazuje za uredske prostore u širem centru gradu te da se oko cijene često može i pregovarati.
Zanima li Vas kupnja skladišta u Zagrebu, računajte na to da trebate izdvojiti u prosjeku 1852 eura po metru kvadratnome. Osim u Zagrebu, skladišta ili prostori za proizvodnju najviše se traže u Zagrebačkoj  i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Za kupnju lokala u gradu Zagrebu biti će Vam potrebno oko 2010 eura po metru  kvadratnome. Prema statistikama Crozilla.com najviše se traže uredi i ordinacije na području Centra i Trešnjevke,a zanimljivo je da  poslovne prostore vrebaju i državljani  BiH i Njemačke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>