Poslovni prostori po 1500 eura po „kvadratu“

Analiza cijena poslovnih prostora oglašavanih tijekom 2017. godine na oglasniku Crozilla.com u nekoliko gradova poput Zagreba, Pule, Rijeke, Zadra i Splita pokazala je kako su najviše cijene zabilježene na području Splita, dok je Rijeka bila jedan od povoljnijih gradova.

Prosječne tražene cijene poslovnih prostora u navedenim su se gradovima lani kretale oko 1500 eura po četvornome metru, dok su cijene njihovog najma na oglasniku Crozilla.com u prosjeku iznosile oko 10 eura po „kvadratu“.

poslovni_prostori_cijene_crozilla-nekretnine

Skladišta i proizvodni pogoni obično imaju niže cijene no druge vrste komercijalnih nekretnina, a za njihov se „kvadrat“ u prosjeku tražilo oko 1200 eura. Tijekom 2017. godine najveća je potražnja vladala za onima na području Zagreba, Splita, Rijeke i Pule. Prosječna cijena kvadratnog metra tih vrsta poslovnih prostora putem oglasnika Crozilla.com lani je u Zagrebu oglašavana po cijeni od oko 1230 eura, u Rijeci i Zadru oko 1000 eura, a u Splitu po cijeni nižoj od 800 eura.

Uredski prostori i ordinacije za prodaju ili najam najviše su se tražili na području Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Pule. Njihova se prosječna oglašavana cijena tijekom 2017. godine kretala oko 1600 eura po kvadratnome metru, a pritom se u Splitu tražilo oko 1900 eura, u Rijeci i Zagrebu nešto više od 1500 eura, dok je cijena „kvadrata“ u Puli iznosila oko 1400 eura.
Za najam ove vrste poslovnih prostora lani se na oglasniku Crozilla.com u prosjeku tražilo 11 eura po „kvadratu“.

Ponuda lokala najviše se pretraživala u Zagrebu, Rijeci, Puli i Zadru, dok su se gastronomski objekti putem oglasnika Crozilla.com najviše tražili u Splitu, a zatim u Zagrebu, Zadru i Puli.
Među gradovima koji su uvršteni u ovo istraživanje prosječna oglašavana cijena četvornog metra lokala i gastronomskih objekata bila je nešto niža od  1700 eura, dok se za njihov najam u prosjeku tražilo 10 eura.  U Zadru i Splitu lani je tražena cijena tih vrsta poslovnih prostora u prosjeku bila viša od 1900 eura po četvornome metru, u Zagrebu i Rijeci za „kvadrat“ se u prosjeku tražilo nešto više od 1500 eura, a u Zadru niže od tog iznosa, odnosno 1480 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>