Poslovni prostori: cijene najma u porastu

Prosječne tražene cijene poslovnih prostora koji su se tijekom travnja prodavali na oglasniku Crozilla.com bilježe nešto niže vrijednosti nego tijekom veljače, dok su cijene njihovog najma ipak porasle.
Lokali-restoran-crozilla

Tijekom travnja je ujedno i potražnja bila veća za poslovnim prostorima za najam već za onima za prodaju, a pritom su se najviše pretraživali oglasi za one na području Zagreba i Splita.
U odnosu na veljaču oglašavane cijene poslovnih prostora koji se prodaju putem Crozilla.com bilježe porast tek u Zagrebu, dok u Puli, Rijeci, Zadru i Splitu bilježe pad vrijednosti. No, kada je riječ o najmu, Zagreb i Split bilježe nešto niže prosječne cijene, dok ostali gradovi bilježe porast.

Među gradovima uvrštenima u ovo istraživanje, najveća prosječna tražena cijena „kvadrata“ lokala i gastronomskih objekata koji su se tijekom travnja prodavali putem Crozilla.com zabilježena je u Zadru gdje je iznosila 2057 eura, dok je u Zagrebu bila 500 eura niža, te je iznosila 1502 eura. Prosječna oglašavana cijena najma lokala i gastronomskih objekata tijekom travnja je na oglasniku Crozilla.com iznosila 10 eura po metru kvadratnom. Među gradovima koji su uključeni u ovo istraživanje, najviše cijene najma te vrste poslovnih prostora zabilježene su u Puli gdje su iznosile 12 eura po metru kvadratnom, u Zagrebu i Zadru 9 eura, a u Splitu 8 eura po „kvadratu“.
Lokali su se tijekom travnja na oglasniku Crozilla.com najviše tražili na području Zagreba, zatim Zadra, Splita i Baške na Krku.

Uredima i ordinacijama cijena je tijekom travnja porasla za 2 posto u odnosu na veljaču. Najviše cijene „kvadrata“, 1865 eura, zabilježene su u Splitu, dok najniže cijene bilježi Pula u kojoj se za metar kvadratni tražilo 1273 eura.
Tražene cijene najma ureda i ordinacija u prosjeku su iznosile 11 eura. U Splitu se za njihov najam u prosjeku tražilo 12 eura, u Puli i Rijeci 11 eura, a u Zagrebu i Zadru 10 eura po metru kvadratnom.

Tijekom travnja se putem Crozilla.com najviše pretraživala ponuda ureda i ordinacija na području Zagreba, zatim Splita, Rijeke i Zadra.
Skladišta i proizvodni pogoni za prodaju tijekom travnja su oglašavani po prosječnoj cijeni od 1140 eura po metru kvadratnom što je 9,7 posto niže no tijekom veljače. U Splitu su njihove cijene iznosile 742 eura po metru kvadratnom, a u Puli 1695 eura po „kvadratu“.
Zagreb, Split, Varaždin i Rijeka gradovi su u kojima se tijekom travnja na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda skladišta i proizvodnih pogona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>